Blackbird Blackbird Blackberry

02.04.2024 18:15  Slovenský názov: Kos v ostružiní Slovenská premiéra: 16. 5. 2024 Etero je 48-ročná žena, ktorá žije v tichom gruzínskom dedinke a predáva prací prášky a kozmetiku v opotrebovanom koloniálnom dome. Obyvatelia dediny ju pozorujú ako podozrivý úkaz. Etero má totiž rada osamelosť. Miluje pečenie koláčov, rieku a ostružiny, ktoré jej boli po celý život namiesto rodičov, spolužiakov, priateľov aj milencov. Nikdy sa nepriala vydať, nikdy nepoznala muža, nikdy nežiadala o nijaký vzťah. Všetko sa však obráti hore nohami, keď sa nečakane zamiluje do ženatého Murmana... Opätovaná láska je sľubom nového šťastia.

Heaven in Hell

02.04.2024 18:15  Slovenský názov: Zakázaná túžba Slovenská premiéra: 16. 5. 2024 Olga a Maks sú od seba vzdialení o 15 rokov. Ona je úspešná žena s etablovanou pozíciou, matka mladej dospelé ženy, on je pekný mladý muž zasvätený tomu, aby si užíval život. Osud si vyberie, aby sa stretli, ale zároveň aj testuje ich vzťah.

Tillsammans 99

02.04.2024 18:15  Slovenský názov: Spoločne 99 Anglický názov: Together 99 Slovenská premiéra: 16. 5. 2024 V roku 1975 žila skupina idealistov v komunite nazvanej Spolu. Teraz, v roku 1999, má komunita nový dom a je najmenšia na svete - tvoria ju len dvaja ľudia: Göran a Klasse. Klasse sa cíti trochu osamelý, a preto sa rozhodne prekvapiť Görana v deň jeho narodenín. V tejto čiernej komédii obľúbený švédsky režisér Lukas Moodysson konfrontuje dvojicu priateľov s postavami, ktoré sa tu cítia úplne cudzie, aby sme zistili, ako sa časom všetko mení a uvedomili si, že nie všetko v živote ide tak docela podľa plánu.

Das Geheimnis von La Mancha

02.04.2024 18:15  Slovenský názov: Fantastická trojka Slovenská premiéra: 23. 5. 2024 Jedenásťročný Alfonso, potomok Dona Quijota, sa spojí s tromi králikmi a tajnou láskou Victoriou a jeho najlepším priateľom Pančom, aby zachránili svoje milované mesto pred katastrofou. Snažia sa zastaviť zákerného obchodníka, ktorý využíva blížiace sa tornádo na to, aby presvedčil všetkých obyvateľov mesta, aby mu predali svoje domy. Podarí sa fantastickému tímu zachrániť mesto a stať sa jeho superhrdinami?

Une année difficile

02.04.2024 18:15  Slovenský názov: Ťažký rok Anglický názov: A Difficult Year Slovenská premiéra: 16. 5. 2024 Dva nezdary Albert a Bruno majú za sebou náročný rok. Sú zadlžení až po krk, bez strechy nad hlavou a ich partnerky ich opustili. Preto sa ochotne pridajú ku skupine mladých aktivistov vedených okúzľujúcou dievčinou prezývanou Kaktus , ktorá im ponúka bezplatné čipy a pivo. Medzi transparentmi a dymom z dýmovníc nachádzajú noví priatelia príležitosť na pochybné obchody a neskôr aj lásku a energiu pre nové začiatky.

Vermines

02.04.2024 18:15  Slovenský názov: Háveď Anglický názov: Infested Slovenská premiéra: 23. 5. 2024 Kaleb, osamelý podnikavec, má okolo tridsiatky, nemá prácu a háda sa so sestrou o dedičstvo po matkinej smrti. Je vášnivým milovníkom exotických zvierat, a tak jedného dňa priláka do svojej izby plnej žiarivých vivárií pavúka, ktorý mu náhodou unikne. Na predmestí čoskoro zavládne chaos, pretože smrteľné tvory sa liahnu nevídanou rýchlosťou. Obyvatelia bytového domu, v ktorom je nariadená karanténa, sú nútení žiť v izolácii s dravými príšerami, ktoré sa priamo úmerne zväčšujú...

He bian de cuo wu

02.04.2024 18:15  Slovenský názov: Len rieka tečie Anglický názov: Only the River Flows Slovenská premiéra: 23. 5. 2024 V deväťdesiatych rokoch, v Banpo na čínskom vidieku, sa pri rieke nájde telo ženy. Vyšetrovanie vraždy vedie Ma Zhe, šéf kriminálnej polície, a veľmi skoro zatkne údajného páchateľa. Jeho nadriadení sa rýchlo pochvália úspechom, ale niekoľko stôp podnieti Ma Zhea, aby sa hlbšie ponoril do záhadného konania svojich spoluobčanov. Režisér Wei Shujun sa s detektívnym žánrom pohráva osobitým a svojským spôsobom.

Amerikánka

02.04.2024 18:15  Slovenský názov: Amerikánka Slovenská premiéra: 30. 5. 2024 Vrátite sa na svoje miesta. Na miesta, kde ste vyrastali. Otriasate sa. Potíte sa. Prehĺtate. Nemôžeš sa vyhnúť spomienkam. Niektoré sú ako farebné obrazy. Niektoré sú ako údery päsťou. Dieťa za komunistov. Na pestúnov. Pastierska chata. A potom zamat. A sloboda, s ktorou nevieš, čo si počať. Stokrát si padol. Ale stokrát si opäť vstal. Nedostali ťa. Pretože si nebol sám. Mal si sám seba. A mal si nádej. Nádej, že jedného dňa utečieš do Ameriky. Kde na teba čaká tvoj otec. Američan. Príbeh dievčaťa, ktoré prestalo utekať.

IF

02.04.2024 18:15  Slovenský názov: Imaginárni priatelia Slovenská premiéra: 30. 5. 2024 Mladé dievča, ktoré prechádza ťažkou skúsenosťou, začne vidieť imaginárnych priateľov všetkých, ktorí zostali v úzadí, pretože ich skutoční priatelia vyrástli.

Hranice Evropy

02.04.2024 18:15  Slovenský názov: Hranice Európy Slovenská premiéra: 30. 5. 2024 Saša, úspešná novinárka, opustí svoju rodinu a stane sa lacnou pracovnou silou v západnej Európe spolu s miliónmi ďalších východoeurópskych robotníkov. V Nemecku na farme, v írskom hoteli alebo ako opatrovateľka vo Francúzsku. Všade na vlastnej koži zažíva osud tých, ktorých prácu denne potrebujeme a využívame. Aká je však skutočná cena, ktorú Európa platí za nesprávnu pracovnú migráciu? Aké sú osudy a motivácie tých, ktorí ju vykonávajú? A prečo väčšinou zatvárame oči pred ich mizernými pracovnými a mzdovými podmienkami?