Pre Maiu plánuje súrodenca: Chcem veľkú rodinu, priznala Dominika Kavaschová úprimne

17.05.2024 23:30 Pre Maiu plánuje súrodenca: Chcem veľkú rodinu, priznala Dominika Kavaschová úprimne. Materstvo si užíva! Dcérka obľúbenej herečky oslávila už tretie narodeninky. ‚‚Ďakujem za najzmysluplnejšie tri roky môjho života," uviedla vo vyznaní pre Maiu jej mama a prezradila, čo ju naučilo materstvo...

Prvé sväté prijímanie a birmovky: Koľko peňazí do obálky? Nie je to svadba, netreba to preháňať, hovorí expertka. Plus - 12 overených nápadov, čo podarovať

17.05.2024 23:30 Prvé sväté prijímanie a birmovky: Koľko peňazí do obálky? Nie je to svadba, netreba to preháňať, hovorí expertka. Plus - 12 overených nápadov, čo podarovať. Sviatosti prvého svätého prijímania a birmoviek sú v plnom prúde. Vo veriacich rodinách je vždy veľkou udalosťou. Deti na Slovensku sa na prvé sväté prijímanie pripravujú zvyčajne v treťom ročníku základnej školy, teda vo veku 8-9 rokov. V tomto období vrcholia prípravy, rovnako tak je tu čas birmoviek. Možno aj vy premýšľate, čo pri takejto príležitosti darovať?

Pád na hlavu, rana do hlavy: Ísť do nemocnice? Skúsený lekár vysvetľuje, čo na dieťati ihneď skontrolovať a kedy volať záchranku

17.05.2024 12:45 Pád na hlavu, rana do hlavy: Ísť do nemocnice? Skúsený lekár vysvetľuje, čo na dieťati ihneď skontrolovať a kedy volať záchranku. Pád z trampolíny, preliezky, hojdačky, bicykla, stoličky či z postele. Pád a úder sú najčastejšími príčinami úrazov v detskom veku. Ak to bol navyše pád na hlavu, o to nebezpečnejšie to môže byť.

Spomínam si, ako mi povedal, že nedokážem skĺbiť materstvo s prácou, prezradila Meghan: Ako to vidí dnes? Darí sa jej to?

17.05.2024 12:45 Spomínam si, ako mi povedal, že nedokážem skĺbiť materstvo s prácou, prezradila Meghan: Ako to vidí dnes? Darí sa jej to?. Vojvodkyňa otvorene prehovorila o materstve. Ako vníma svoju úlohu mamy a čo je pre ňu vo výchove najdôležitejšie?

Dieťa neprijali ani na jednu strednú školu: Čo ďalej?

17.05.2024 12:45 Dieťa neprijali ani na jednu strednú školu: Čo ďalej?. Deviataci majú za sebou aktuálne veľmi náročné obdobie prijímacích skúšok na stredné školy. Niektorí už s radosťou držia v rukách rozhodnutia o prijatí, iní také šťastie nemali. Čo ak vaše dieťa nikam neprijali? Ako podať odvolanie a čo robiť ďalej?

Bude to chlapček alebo dievčatko? 13 babských spôsobov, ako hádať pohlavie bábätka v brušku

17.05.2024 12:45 Bude to chlapček alebo dievčatko? 13 babských spôsobov, ako hádať pohlavie bábätka v brušku. V stredoveku sa moč používal na veštenie. Veštci sľubovali, že tehotenstvo vedia určiť napríklad zo zmeny farby listov po kontakte so ženským močom. Alebo že moč je domovom malých bytostí. Oveľa presnejší boli starovekí Egypťania: jačmeňom a pšenicou určovali nielen tehotenstvo, ale aj pohlavie detí.

Filmy a rozprávky podľa veku: Tieto dajú deťom cenné lekcie o tom, ako sa nevzdávať, vytrvať - vyrásť v nezlomné osobnosti

17.05.2024 12:45 Filmy a rozprávky podľa veku: Tieto dajú deťom cenné lekcie o tom, ako sa nevzdávať, vytrvať - vyrásť v nezlomné osobnosti. Pozrite si s deťmi tieto filmy, ktoré ich naučia cenné lekcie do života.

Sandále pre každý typ: Týchto 5 modelov oceníte aj pri problémoch s nohami

17.05.2024 12:45 Sandále pre každý typ: Týchto 5 modelov oceníte aj pri problémoch s nohami. Prichádza čas, keď s radosťou vymeníme tenisky a poltopánky za sandále. Lenže nie sú sandále ako sandále! Ako si vybrať tie správne, ktoré nielenže doplnia váš šatník, ale budú zároveň vhodné pre rôzne aktivity?

Dnes oslavuje meniny Aneta, aký je význam tohto mena? Zaujímavosti, ktoré treba vedieť

17.05.2024 12:45 Dnes oslavuje meniny Aneta, aký je význam tohto mena? Zaujímavosti, ktoré treba vedieť. Čo by ste o tomto mene mali vedieť, ak sa vám páči, a premýšľate nad takým menom pre svoje dieťatko, alebo sa tak voláte?

Vojvodkyňa prehovorila o svojom materstve: Vždy to bolo mojím snom, a som taká šťastná...

17.05.2024 02:30 Vojvodkyňa prehovorila o svojom materstve: Vždy to bolo mojím snom, a som taká šťastná.... Ako vníma svoju úlohu mamy a čo je pre ňu vov ýchove najdôležitejšie?

Atentát v našich podmienkach: Aj deti vnímajú, že sa niečo deje. Nemlčme, ale vysvetľujme a tlmme vášne

16.05.2024 16:15 Atentát v našich podmienkach: Aj deti vnímajú, že sa niečo deje. Nemlčme, ale vysvetľujme a tlmme vášne. V stredu otriasla Slovenskom správa o atentáte na vysokého predstaviteľa štátu. U nás. Nášho premiéra. Píše sa o tom, vysiela, rozpráva. Sme plní emócií. A vnímame to všetci. Opäť raz nezabúdajme, že dôležitá je komunikácia – najmä v prostredí polarizovanej spoločnosti. Aby vášne nezatemňovali naše racionálne zmýšľanie.

Nevzdávať sa, vytrvať, byť nezlomné: Rozprávky a filmy, ktoré dajú deťom cenné lekcie do života

16.05.2024 16:15 Nevzdávať sa, vytrvať, byť nezlomné: Rozprávky a filmy, ktoré dajú deťom cenné lekcie do života. Pozrite si s deťmi tieto filmy, ktoré ich naučia cenné lekcie do života.

Oftalmológovia varujú pred nezvratným poškodením: Prečo by ste mali nosiť slnečné okuliare po celý deň?

16.05.2024 16:15 Oftalmológovia varujú pred nezvratným poškodením: Prečo by ste mali nosiť slnečné okuliare po celý deň?. Blíži sa leto a s ním aj častejšie používanie slnečných okuliarov. Tie zohrávajú dôležitú úlohu najmä v mesiacoch s vysokou intenzitou slnečného žiarenia. Mnohí ľudia si to však neuvedomujú. Tento módny doplnok môže mať ochranný účinok aj pri zamračenom počasí.

Ako by mali jesť naše deti? Pestro a pravidelne, tvrdí odborník

16.05.2024 16:15 Ako by mali jesť naše deti? Pestro a pravidelne, tvrdí odborník. Dnešné deti ovládajú moderné technológie aj cudzie jazyky. Mnohé si však z domu neodnášajú správne stravovacie návyky, a tak môžu mať problém sústrediť na školu, športovať či zdravo sa vyvíjať.

S pediatričkou o detskom spánku: Dnes sa naozaj stretávame s tým, že deti nevedia a nechcú odpočívať, ako bolo zvykom

16.05.2024 16:15 S pediatričkou o detskom spánku: Dnes sa naozaj stretávame s tým, že deti nevedia a nechcú odpočívať, ako bolo zvykom . Prečo je dôležité, aby mali deti dodstatok spánku? Na dôležité otázky, ktoré trápia mnohé mamičky ohľadom spánku, odpovedá pediatrička.