Najhoršia katastrofa v histórii krajiny: Desiatky mŕtvych! Vláda sa uchýlila k vážnym opatreniam

04.05.2024 05:45 Zaplavené mestá a desiatky mŕtvych alebo nezvestných! Neutíchajúce prívalové dažde zaplavili mnohé časti južnej Brazílie a uväznili ľudí, ktorí v zúfalstve čakajú na záchranu vrtuľníkmi.

Kliešte opäť zažívajú aktívne obdobie: Ako sa chrániť? Nezabúdajte na TÝCHTO 6 Vecí!

04.05.2024 05:45 Malé krvilačné potvory sú síce viac-menej aktívne takmer celý rok, ale svoje obete vyhľadávajú najmä v čase rozmnožovania, teda zvyčajne počas apríla a mája. Úrad verejného zdravotníctva preto apeluje, aby ste si po návšteve prírody skontrolovali pokožku.

Orangutan Rakus svojím správaním odrovnal vedcov: A nie je sám! Ktoré zvieratá prekvapili inteligenciou?

04.05.2024 05:45 Orangutan sumatriansky, žijúci vo voľnej prírode, šokoval vedcov! Pri jeho pozorovaní zistili, že zámerne žuje listy liečivej rastliny, z ktorých následne vytvára kašu a prikladá si ju na veľkú otvorenú ranu v blízkosti pravého oka. Je to vôbec prvýkrát, čo zaznamenali opicu, ktorá si sama ošetruje rany.

Nový prírastok amerického námorníctva: V tomto je prelomová ponorka skutočne výnimočná!

04.05.2024 05:45 Na misie pod vodou už nebudú potrební námorníci! Momentálne totiž v USA dokončili testovanie mimoriadne veľkej bezpilotnej ponorky Manta Ray. Jej hlavnou prednosťou je, že počas podmorských misií bez posádky vie preplávať dlhé vzdialenosti.

Najvyššie hory len pre vyvolených? Nepálsky súd odklepol nové pravidlo: Musíme to rešpektovať, tvrdia

04.05.2024 05:45 Nepálsky najvyšší súd nariadil vláde, aby obmedzila počet povolení na výstup na Mount Everest a ďalšie vysoké hory. Agentúre AFP to v piatok povedal právnik, ktorý sa zasadzoval o takéto obmedzenie, informuje TASR.

Šéf WHO o útoku na Rafah na juhu Gazy: Mohlo by sa to skončiť... to snáď nie!

04.05.2024 05:45 Pozemný útok izraelskej armády na mesto Rafah na juhu Pásma Gazy sa môže skončiť masakrom, varoval v piatok riaditeľ Svetovej zdravotníckej organizácie Tedros Adhanom Ghebreyesus. Podľa humanitárnych organizácií našlo v Rafahu útočisko približne 1,2 milióna Palestínčanov. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP.

Oceňované divadelníčky sedia v base v Rusku: Súd je nekompromisný, prišla ďalšia rana

04.05.2024 05:45 Ruský vojenský súd predĺžil v piatok o ďalších šesť mesiacov väzbu nezávislej divadelnej režisérke Jevgeniji Berkovičovej a scenáristke Svetlane Petrijčukovej, ktoré boli pred rokom zadržané a obvinené z "ospravedlňovania terorizmu".

Klimatická zmena má na čmeliaky katastrofálny vplyv: Hrozí im... Toto neveští nič dobré

04.05.2024 05:45 Čmeliaky sú veľké, chlpaté včely, ktoré dokážu pracovať aj pri veľmi nízkych teplotách. Zatiaľ čo včela medonosná začne vyletovať z kolónie a opeľovať pri teplote okolo desať stupňov Celzia, čmeliaky to dokážu už pri teplote okolo päť stupňov.

Turecko stoplo obchod s Izraelom: Nechceme tu vidieť konflikt, krv a slzy, vysvetľuje Erdogan

04.05.2024 05:45 Pozastavenie obchodu s Izraelom zo strany Turecka má prinútiť Izrael k prímeriu v Pásme Gazy a k zvýšeniu dodávok humanitárnej pomoci. Vyhlásil to v piatok turecký prezident Recep Tayyip Erdogan, informuje TASR podľa správy agentúry AFP.

Fastfood do seba tlačila 5-krát denne: Vyjedla sa na 127 kilogramov! Uvidíte ju teraz, odpadnete

04.05.2024 05:45 U Jillian Champovej sa vo veku 15 rokov vyvinula porucha príjmu potravy a celé roky takmer každý deň zhltla niekoľko raňajok z McDonald's, škatuľu šišiek a neustále si objednávala jedlo domov.

Šéf sekcie vzdušných síl USA letel v unikátnom stroji: Pozrite sa, čo dokáže! Reakcia hovorí za všetko

04.05.2024 05:45 V Spojených štátov sa uskutočnil let bojovej stíhačky F-16, ktorú neriadil pilot, ale umelá inteligencia . V kabíne lietadla sedel iba šéf sekcie vzdušných síl amerického ministerstva obrany Frank Kendall. TASR o tom informuje podľa piatkovej správy agentúry AP.

Generálna prokuratúra si posvieti na reedukačné centrá: Vážne podozrenia! Čo sa tam malo diať?

04.05.2024 05:45 V súvislosti s reedukačnými centrami boli začaté trestné stíhania v štyroch veciach, a to pre trestnú činnosť sexuálneho násilia a zločin týrania blízkej osoby a zverenej osoby. V jednom prípade je vznesené obvinenie konkrétnej osobe pre zločin sexuálneho zneužívania. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytla hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Zuzana Drobová.

Mária odišla od dcéry a už jej niet: Nevideli ste ju? Akákoľvek informácia má cenu zlata

04.05.2024 05:45 Rodina Márie Kyselovej prosí o pomoc. Ich milovaná príbuzná je nezvestná, akákoľvek informácia môže polícii pomôcť pri jej hľadaní.

Toto miesto si v ústach ZABÚDATE umyť: Kvôli tomu vám SMRDÍ z úst!

04.05.2024 05:45 Ústna hygiena by mala byť samozrejmosťou a pár minúť z vášho času by ste si pre túto rutinu mali ukrojiť dvakrát denne. Ak to však tak robíte, no i tak vás trápi nepríjemný pach z úst, možno na niečo zabúdate.

USA odsúdili ruské kyberútoky v Európe: Hovoria o zlomyseľnosti! Na pretrase bolo aj Slovensko

04.05.2024 05:45 Americké ministerstvo zahraničných vecí obvinilo v piatok Rusko zo série "zlomyseľných" kybernetických útokov proti európskym krajinám vrátane Slovenska. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP.