Legendárni Dream Theater zavítajú na Slovensko v najsilnejšej zostave

31.05.2024 21:45 Americká kapela Dream Theater, ktorá je ikonou a synonymom žánra progresívny metal, vznikla v roku 1985 v Bostone, kde jej členovia študovali na slávnej hudobnej škole Berklee College of Music. Štúdium však nedokončili, lebo sa chceli koncentrovať na kapelu, v tom čase nazvanú Majesty. Napokon sa po premenovaní na dnešný názov a vydaní množstva zásadných nahrávok stala rovnako zvučným pojmom ako samotná škola.

Pripravte sa na nezabudnuteľný metalový zážitok spolu so SEPTICFLESH a ďalšími kapelami!

31.05.2024 21:45 Po jarnom americkom turné a prvých letných festivaloch, priamo z Atén prichádzajú na Slovensko vládci symfonického death metalu - grécki titáni SepticFlesh! A to za výdatnej podpory ďalších skvelých skupín od nás a zo zahraničia. Všetko toto prebehne 29.6. v krásnom a útulnom prostredí pieskovcového lomu Maringota, v blízkosti pohraničného mesta Skalica, čo pre dobrú dostupnosť ocenia aj fanúšikovia z Moravy.

Legendárna komunikačná služba ICQ oznámila, že po takmer 30 rokoch oficiálne končí

31.05.2024 11:45 #Niečo dnes tak prirodzené, ako je chatovanie, či iná forma online komunikácie, kedysi samozrejme nebolo tak bežné. Pokiaľ sa skutočne rozmohli dnes tak populárne sociálne siete, existovalo zopár pionierov tohto výdobytku, na ktoré si ešte mnohí z nás pamätajú. Avšak jeden z nich po rokoch aktuálne oficiálne oznámil svoj koniec.

Špecializovaný trestný súd dočasne povedie Igor Králik

31.05.2024 11:45 BRATISLAVA - Dočasne povereným predsedom Špecializovaného trestného súdu bude od júna jeho doterajší podpredseda Igor Králik. Nahradí tak Jána Hrubalu, ktorý sa vzdal funkcie. TASR to potvrdila hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Bad Karma Boy po siedmich rokoch vydávajú nový singel. Pozrite si videoklip Iba Mesiac

31.05.2024 02:15 Slovenská skupina Bad Karma Boy sa po siedmich rokoch hlási s novým singlom a klipom Iba Mesiac. Pesnička bude súčasťou štvrtého albumu, ktorý kapela vydá na jeseň. Bad Karma Boy na ňom avizujú ďalší zvukový aj umelecký posun a viacero nových skladieb odohrajú už na najbližšom júnovom koncerte v Bratislave. Potvrdili tiež vystúpenie na tohtoročnom Grape festivale.

Predaj vstupeniek na festival Symfónia umenia 2024 je spustený! Získajte ich teraz so zľavou 20 %!

30.05.2024 16:15 Milovníci umenia, pozor! Dnes bol spustený predaj vstupeniek na prestížny festival Symfónia umenia v Bratislave. Tento rok sa môžete tešiť na jedinečný multižánrový program, ktorý prinesie svetové hviezdy a exkluzívne vystúpenia.

Netflix vydal prvú oficiálnu ukážku nového Zaklínača: Bude stáť štvrtá séria za to?

30.05.2024 16:15 #Napriek tomu, že predošlé série sprevádzalo niekoľko horších kreratívnych rozhodnutí, fantasy fanúšikovia po celom svete túžobne očakávajú štvrtú sériu seriálového Zaklínača. Tú síce netreba čakať skôr ako v lete 2025, avšak priebebžne nám stále z pozadia príprav prúdia novinky, ktoré stoja za pozornosť. Avšak aktuálne sme okrem tých neoficiálnych leakov dostali aj prvú oficiálnu ukážku!

Burn Fest Open Air: nový metalový festival na Slovensku

29.05.2024 20:45 Prvý ročník festivalu Burn Fest Open Air sľubuje fanúšikom metalovej hudby dva dni plné ťažkých riffov a ohnivej energie. Podujatie sa uskutoční v dňoch 19. a 20. júla v idylickom prostredí Campingu Sereď uprostred prírody.

Nový Zaklínač sa ukázal na prvých fotkách: Vyzerá lepšie, než sme čakali

29.05.2024 20:45 #Po tom, ako Henry Cavill oficiálne skončil ako Zaklínač v tretej sérii tohto svetoznámeho fantasy seriálu, všetci fanúšikovia boli veľmi skeptickí k jeho náhrade. Avšak každou ďalšou uniknutou novinkou máme možnosť sa presvedčiť, že Liam Hemsworth sa svojej role chopil naozaj veľmi dobre! Čo sa k nám dostalo najnovšie?

Takmer osemdesiatnik Eric Clapton na aktuálnom turné predvádza, že je stále svetová špička

28.05.2024 15:45 Eric Clapton je bezpochyby jedným z najvýraznejších a celosvetovo uznávaných gitaristov súčasnosti. Člen legendárnych zoskupení The Yarbirds a Cream získal počas svojej hudobnej kariéry osemnásť cien Grammy. V rebríčku 100 najlepších gitaristov všetkých čias časopisu Rolling Stone bol zaradený na druhé miesto, za Jimmiho Hendrixa. Zároveň sa s počtom 280 miliónov predaných nosičov stal jedným z najúspešnejších hudobníkov.

THROWBACK Keď Gogo rapoval Egov text o nezdravom sebavedomí z alkoholu

28.05.2024 15:45 Istý čas sme mali možnosť vídať po Gogovom boku aj Ega, s ktorým mali viacero projektov.

Nina Kohout prekvapila singlom, v ktorom znie úplne inak ako doteraz. Pozrite si videoklip Flavoured Eaten

27.05.2024 19:00 Novinka Niny Kohout má necelé tri a pol minúty, no ukázala v nich toľko nových polôh svojej tvorby, že ju môžeme smelo označiť za doposiaľ najodvážnejšiu skladbu jej krátkej, no už teraz mimoriadne sľubnej kariéry. Singel Flavoured Eaten sprevádza temne ladený videoklip, ktorý podčiarkuje fakt, že Nina už nie je dievčaťom, ktoré sa na hudobnej scéne pohybovalo od svojich dvanástich rokov a hľadalo svoje miesto, ale sebavedomou ženou s vlastnou umeleckou víziou.

Rap battles a freestyle kultúra: Aký je rapový svet nefalšovanej improvizácie?

27.05.2024 19:00 Rapové battles a freestyle súťaže sú základnými kameňmi hip-hopovej kultúry, ktoré pretrvali celé desaťročia.

Pôsobivý debut Karin Ann: Nazrite cez teleskop do vnútorného sveta Slovenky, ktorá si podmanila zahraničné médiá

26.05.2024 23:45 Keď sme v roku 2020 uverejnili článok o debutovom singli novej speváčky, všimli sme si, že má čím zaujať. Ale to, akou rýchlosťou bude jej kariéra napredovať, nevedel predpovedať nikto. Ten prvý článok niesol titulok "Slovenská Billie Eilish? Na domácu scénu vstupuje 17-ročný objav Karin Ann". S odstupom štyroch rokov už 21-ročná hudobníčka nepotrebuje barličky v podobe prirovnaní k populárnejším interpretom. Dnes už stačí povedať Karin Ann.

Gleb už o pár dní vydá svoj nový album: Aký bude jeho oficiálny tracklist?

26.05.2024 13:45 Keď sa na novej muzike spojí Gleb a producent Komander Ground, je to záruka obrovských vecí.