Recenzia: Infinix Hot 40 Pro

28.03.2024 22:45 Smartfón prichádza na trh ako najnovší prírastok do stále rozširujúcej sa rodiny Infinix. Novinka patrí výbavou do pomyselného stredu ponuky značky, je medzi základnými modelmi série Smart a výkonnejšími modelmi Note. Telefón má celoplastovú konštrukciu, ktorú dopĺňa predný panel s predpripravenou ochranou displeja. Výzorovo nie je výnimočný, ale na zadnej strane má výrazný dizajnový prvok v The post Recenzia: Infinix Hot 40 Pro appeared first on DigitalPortal.sk.

Canva odkúpil populárnu alternatívu Photoshopu

28.03.2024 02:45 Hodnota akvizície bola niekoľko stoviek miliónov dolárov. Canva, austrálska spoločnosť venujúca sa grafickým dizajnérom s hodnotou približne 26 miliárd, práve dokončila akvizíciu populárnych aplikácii z balíka Affinity, ktoré vyvíja Serif. Balík zahŕňa aplikácie Affinity Photo, Designer a Publisher, a sú populárnou náhradou za riešenie od Adobe. Balík bol pôvodne dostupný len pre platformu Mac, na The post Canva odkúpil populárnu alternatívu Photoshopu appeared first on DigitalPortal.sk.

Elektro odpad rastie päťkrát rýchlejšie ako jeho recyklácia

28.03.2024 02:45 Predpokladá sa, že v roku 2030 vyprodukujeme 82 miliónov ton elektronického odpadu. Elektronické zariadenia nikdy neboli v spoločnosti tak rozšírené ako dnes. To znamená, že vytvárame veľké množstvo elektronického odpadu. Podľa OSN je rýchlosť jeho tvorby päťkrát rýchlejšia, ako ho recyklujeme zdokumentovanými metódami. Správa, ktorú vypracovali Medzinárodná telekomunikačná únia a Inštitút OSN pre vzdelávanie The post Elektro odpad rastie päťkrát rýchlejšie ako jeho recyklácia appeared first on DigitalPortal.sk.

Bude 5-minútové nabíjanie novou normou?

28.03.2024 02:45 Výskumníci dosiahli prelom v oblasti lítium-iónových batérií. Tajomstvom spoľahlivého päťminútového rýchleho nabíjania elektromobilov by mohol byť striebornobiely kov s názvom indium. Odborníci z Cornellovej univerzity uviedli, že anódy batérií vyrobené z tohto kovu môžu zabezpečiť lepšiu chémiu vo vnútri elektrických batérií, čo znamená rýchlejší čas nabíjania. Tím dúfa, že to, čo sa naučil pri výskume The post Bude 5-minútové nabíjanie novou normou? appeared first on DigitalPortal.sk.

Výhody body leasingu pre IT špecialistov

27.03.2024 16:00 Body leasing, známy aj ako outsourcing špecialistov alebo prenájom zamestnancov, je forma nájomnej práce. Fungovanie je jednoduché a využívané medzinárodnými spoločnosťami i menšími firmami. V rámci tohto konceptu poskytovateľ služby vytvorí zmluvný vzťah s IT špecialistom, ktorému pridelí prácu na základe požiadaviek klienta. Body leasing získal na popularite hlavne z dôvodu získania služieb špecialistu na The post Výhody body leasingu pre IT špecialistov appeared first on DigitalPortal.sk.

Čínska vláda zakazuje AMD a Intel vo vládnych inštitúciách

26.03.2024 18:00 Procesory od AMD, Intelu, ale aj operačné systémy a databázové programy budú nahradené domácimi alternatívami. Obchodná a politická vojna medzi USA a Čínou sa vyostruje, a ázijská veľmoc sa snaží zbaviť závislosti od technológii pochádzajúcich z USA. Medzi udalosti, ktoré vyostrili vzťahy patria napríklad sankcie pre čínsky Huawei, a taktiež v poslednej dobe sa skloňuje The post Čínska vláda zakazuje AMD a Intel vo vládnych inštitúciách appeared first on DigitalPortal.sk.

Hackeri sa dostanú do hotelovej izby za pár sekúnd. Prečo?

26.03.2024 18:00 Je to kvôli 36 rokov starým bezpečnostným chybám. Elektronické RFID zámky Saflok trpia sériou závažných bezpečnostných chýb, ktoré umožňujú hackerom otvoriť akékoľvek dvere v objekte vďaka pomerne jednoduchému zneužitiu. Séria zraniteľností, ironicky nazvaná Unsaflok, bola objavená a oznámená výrobcovi v septembri 2022 a bezpečnostní výskumníci ju verejne odhalili len nedávno. Oprava je k dispozícii od The post Hackeri sa dostanú do hotelovej izby za pár sekúnd. Prečo? appeared first on DigitalPortal.sk.

Revolučná technológia uskladňovania energie v dome?

26.03.2024 18:00 Prakticky ide o revolučné riešenie uskladňovanie energie pre malé a stredné podniky a domácnosti. To je v protiklade s tradičnými systémami, kde je väčšia batéria inštalovaná na inom mieste v dome alebo firme na uskladnenie solárnej energie. „Spoločnosť spolupracuje priamo so zákazníkmi na trhu, ktorý považuje za nedostatočne pokrytý, s cieľom poskytnúť komplexné služby v The post Revolučná technológia uskladňovania energie v dome? appeared first on DigitalPortal.sk.

Recenzia: iiyama G-Master GCB3480WQSU

25.03.2024 20:46 Otestovali sme 34“ širokouhlý monitor s pomerom strán 21:9, ktorý cieli nielen hráčov, ale aj používateľov zameraných na vysokú produktivitu. Model je vybavený 180 Hz panelom a jeho cena 370 až 400 eur. Už podľa parametrov deklarovaných výrobcom vyzerá monitor veľmi zaujímavo. Pri dennom používaní počas celého mesiaca na rôzne činnosti sme zistili, ako sa The post Recenzia: iiyama G-Master GCB3480WQSU appeared first on DigitalPortal.sk.

USA zakáže štyri 4 čínskych výrobcov čipov kvôli Huawei

25.03.2024 20:46 Zdá sa, že spory medzi Spojenými štátmi a čínskym Huawei pokračuje. Americká vláda uvažuje o rozšírení svojej čiernej listiny o štyri čínske spoločnosti vyrábajúce čipy, ktoré sú spojené s technologickým gigantom , informuje agentúra Bloomberg na základe vyjadrení zdrojov. Medzi tieto firmy patria Qingdao Sien, SwaySure, Shenzhen Pensun Technology ako aj ChangXin Memory Technologies , The post USA zakáže štyri 4 čínskych výrobcov čipov kvôli Huawei appeared first on DigitalPortal.sk.

Sú vyhľadávanie Bingu v Číne cenzúrované?

25.03.2024 20:46 Obe politické strany v americkom senáte tvrdia, že Microsoft sa podriaďuje vládnej, čínskej cenzúre. Začiatkom tohto mesiaca zverejnil Bloomberg Businessweek investigatívnu správu o praktikách Microsoftu na čínskom trhu. Konkrétne o tom, že výsledky vyhľadávania v službe Bing sú cenzurované, aby boli v súlade s miestnymi zákonmi. To vyvolalo reakciu v americkom Senáte. Obe politické strany, The post Sú vyhľadávanie Bingu v Číne cenzúrované? appeared first on DigitalPortal.sk.

OpenAI predstaví GPT-5 s novými funkciami

25.03.2024 20:46 Známy chatbot ChatGPT od firmy OpenAI dostane čoskoro dostať novú verziu GPT-5. Spoločnosť nemá stanovený dátum vydania nového modelu a stále trénuje nový modul. Po ukončení bude interne testovaný z hľadiska bezpečnosti, pri ktorom by sa model rôznymi spôsobmi podrobil skúškam s cieľom nájsť problémy predtým, ako bude nástroj sprístupnený verejnosti. Testovanie nemá žiadny konkrétny The post OpenAI predstaví GPT-5 s novými funkciami appeared first on DigitalPortal.sk.

Z Flip 6: Exynos 2400, alebo Snapdragon 8 Gen 3?

22.03.2024 17:31 Samsung v júli uvedie na trh nové smartfóny Galaxy Z Fold 6 a Z Flip 6. O nových smartfónoch sa zatiaľ objavilo množstvo špekulácií. Hoci poznáme väčšinu detailov, ale nová fáma poukazuje na to, že skladací telefón môže byť trochu iný, ako sme zvyknutí. Použitie procesora Exynos 2400 pre Galaxy Z Flip 6 by nemal The post Z Flip 6: Exynos 2400, alebo Snapdragon 8 Gen 3? appeared first on DigitalPortal.sk.

Krádeže na staveniskách sú na Slovensku problémom

22.03.2024 17:31 Miznú z nich reflektory, drevo aj zbíjačky. V minulom roku Polícia na Slovensku eviduje 8732 majetkových krádeží bez vlámania. Vyplýva to zo štatistík Ministerstva vnútra SR. Práve tieto krádeže sa týkajú aj stavieb a stavenísk, ktoré sú jedným z obľúbených cieľov zlodejov. V dnešnej dobe, keď bezpečnosť stavenísk a majetku naberá na význame, firmy aj The post Krádeže na staveniskách sú na Slovensku problémom appeared first on DigitalPortal.sk.

Päť najčastejších chýb pri zálohovaní. Ako sa im vyhnúť?

22.03.2024 17:31 Ste si istí, že používateľské cenné dáta sú chránené pred nečakanými nehodami alebo kybernetickými útokmi? Každý desiaty počítač sa stane terčom vírusu a každú minútu sa stratí neuveriteľných 113 mobilných telefónov. Strata dát môže byť náhla a mnohokrát nie je možné ju zvrátiť, preto je kľúčové mať spoľahlivý systém zálohovania. Svetový deň zálohovania, ktorý sa The post Päť najčastejších chýb pri zálohovaní. Ako sa im vyhnúť? appeared first on DigitalPortal.sk.