Ako si vybrať ochrannú známku

Datum: 11.02.2024

V súčasnom digitálnom svete je registrácia ochrannej známky kľúčovým krokom pre každého, najmä začínajúceho, podnikateľa, ktorý chce chrániť svoju značku pred konkurenciou

Objavili ste brloh kuny pod kapotou auta? Ihneď proti nej zakročte!

Datum: 31.12.2023

Kuna lesná je tvorom, ktorý si hľadá miesto na vytvorenie brloha nielen v prírode, ale s obľubou aj pod kapotou auta. Ako si s kunou pod kapotou poradiť?

Vykurovanie klimatizáciou alebo elektrickým kotlom? Čo sa oplatí viac?

Datum: 30.11.2022

Tohtoročný nástup vykurovacej sezóny je spojený s rýchlym nárastom cien energií, no aj napriek tomu existuje viacero spôsobov, ako ušetriť.

Praktickým Cisco CCNA školením k vyššej kvalifikácii

Datum: 30.11.2022

Počuli ste už o Cisco? Táto spoločnosť je už niekoľko rokov priekopníkom v oblasti blade serverov. Ich využitie je naozaj široké – od počítačových sietí až po bezpečnosť.

3 dôvody, prečo sa oplatí kúpiť trojkolku

Datum: 10.08.2022

Počas teplejších mesiacov veľa motoristov uvažuje o tom, že by automobil vymenili za iné vozidlo. Nie každý holduje jazde na dvoch kolesách na motorke, ale aj takto naladení ľudia majú na výber.

Neuveriteľné zážitky vás čakajú jedine na jachte

Datum: 09.08.2022

Pre veľa ľudí je dovolenka na jachte synonymom nudnej plavby, leňošenia, opaľovania či plávania. Boja sa uzavretého priestoru a absencie zábavy či dobrodružstva.

Mnohí motoristi nevedia jazdiť so snehovými reťazami

Datum: 04.08.2022

Motoristi, ktorí nebývajú v horách alebo do hôr nejazdia často mávajú problémy nielen s nasadením, ale tiež so samotnou jazdnou so snehovými reťazami.

Po konzumácii týchto 10 vecí môžete zomrieť

Datum: 07.07.2022

Švajčiarsky filozof a lekár, označovaný aj ako „Luther medicíny“, Paracelsus, raz povedal: „Jed je vo všetkom a žiadna vec nie je bez jedu. Veľkosť dávky z toho robí buď jed alebo liek.“

Nie vždy bola obývacia izba miestom pre oddych

Datum: 07.07.2022

Obývacia izba sa v súčasnosti považuje za srdce bytu. Miesto, na ktoré by sme mali byť hrdý. Miesto, ktoré je určené predovšetkým na oddych, relax a trávenie času s rodinou a priateľmi.

Negatívne dôsledky rýchleho občerstvenia

Datum: 07.07.2022

Asi to všetci poznáte, keď sa vám nechce strácať čas v kuchyni, stačí zájsť do rýchleho občerstvenia, objednať si pár hamburgerov a váš obed je hotový. Treba si však priznať, že rýchle občerstvenie má veľa nedostatkov. Ukázalo sa, že vedie nielen k obezite, ale aj skracuje život.

Náznaky, že nie ste pripravení urobiť to, čo ste plánovali

Datum: 07.07.2022

Môžete si robiť plány do budúcnosti, no väčšina z nich sa nenaplní. Je to preto, že vaše nápady môžu byť nepremyslené a vy sami nemusíte byť pripravení ich realizovať.

Návyky, ktoré vám bránia vyzerať dobre a obliekať sa štýlovo

Datum: 07.07.2022

Aby ste vyzerali dobre, nestačí len rozvíjať zmysel pre vkus alebo nájsť svoj vlastný štýl. Môžete mať veľký šatník plný trendových kúskov alebo prostriedkov na nákup toho, čo sa vám naozaj páči.

Najtichšie miesta na svete, kde si môžete oddýchnuť od ľudí

Datum: 07.07.2022

Zvuky veľkomesta vás môžu priviesť k šialenstvu. Všetok ten hluk áut, neustále rozhovory ľudí naokolo, lietadlá prelietavajúce nad hlavami a podobne.

Najmenší basketbalisti v histórii NBA

Datum: 07.07.2022

Všeobecne sa uznáva, že do NBA sa dostanú len dvojmetrový športovci. V skutočnosti to nie je pravda. Pozrime sa preto na hráčov, ktorým malá výška nezabránila preraziť v najlepšej basketbalovej lige sveta.

Naj...hotely sveta

Datum: 07.07.2022

Hotel je miestom, ktoré má nahradiť náš domov mimo domova. Má poskytovať kvalitné, čisté a komfortné ubytovanie. 

Pozor na výmenu pneumatík s nainštalovanými snímačmi tlaku

Datum: 06.07.2022

Výmene pneumatík sa nevyhne ani jeden motorista. Výhodu majú tí, ktorí investovali do celoročných pneumatík. Ostatní si musia nájsť čas a  aj peniaze každú jar i jeseň, aby zmenili sezónne pneu.

Ako vzkriesiť sebaúctu

Datum: 07.06.2022

Každý človek má v živote také obdobie, že mu všetko vypadne z rúk, zdanlivo jednoduché plány sa rúcajú, elementárne úlohy sa nedajú vyriešiť. V takých chvíľach sebavedomie rýchlo upadá.

Ako seriálové maratóny ovplyvňujú vašu kondíciu

Datum: 07.06.2022

Kedysi boli televízne seriály považované za výrazne horšie ako hrané filmy. Všetko sa začalo meniť so seriálom Lost, ktorý ukázal, že aj seriály môžu byť drahé a veľkolepé.

Ako sa zbaviť zlozvykov

Datum: 07.06.2022

Premýšľali ste niekedy nad tým, prečo si niektorí ľudia stanovujú ciele, no nikdy ich nedosiahnu? Môžu sa snažiť tvrdšie pracovať alebo dosiahnuť finančnú slobodu, ale všetky ich túžby sa vždy zmenia na to isté – zlyhanie.

Ako prilákať šťastie

Datum: 07.06.2022

So šťastím by sa nemalo počítať, pretože vždy funguje ako náhodná cena, ktorú si navyše treba dopredu zaslúžiť. Len tí, ktorí nerobia vôbec nič, nemajú vôbec šťastie.

Ako podporiť regeneráciu mozgových buniek

Datum: 07.06.2022

Predtým sa verilo, že neuróny sa neregenerujú a máme ich len určitú zásobu. Neskôr sa potvrdilo, že to nie je pravda. Len to robia oveľa pomalšie ako iné bunky.

3 neuveriteľné príbehy ľudí bojujúcich v 2. svetovej vojne

Datum: 07.06.2022

2. svetová vojna je najkrvavejším vojnovým konfliktom v histórii ľudstva. Počet obetí sa odhaduje na približne 80 miliónov. 

5 dôvodov, prečo piť sódu namiesto minerálky

Datum: 07.06.2022

Sódovku z takzvaného sifónu si pamätajú najmä staršie ročníky. Neskôr ich nahradili balené minerálne vody s rôznym stupňom sýtenia a s rôznymi príchuťami.