Po konzumácii týchto 10 vecí môžete zomrieť

Datum: 07.07.2022

Švajčiarsky filozof a lekár, označovaný aj ako „Luther medicíny“, Paracelsus, raz povedal: „Jed je vo všetkom a žiadna vec nie je bez jedu. Veľkosť dávky z toho robí buď jed alebo liek.“

Negatívne dôsledky rýchleho občerstvenia

Datum: 07.07.2022

Asi to všetci poznáte, keď sa vám nechce strácať čas v kuchyni, stačí zájsť do rýchleho občerstvenia, objednať si pár hamburgerov a váš obed je hotový. Treba si však priznať, že rýchle občerstvenie má veľa nedostatkov. Ukázalo sa, že vedie nielen k obezite, ale aj skracuje život.

Ako seriálové maratóny ovplyvňujú vašu kondíciu

Datum: 07.06.2022

Kedysi boli televízne seriály považované za výrazne horšie ako hrané filmy. Všetko sa začalo meniť so seriálom Lost, ktorý ukázal, že aj seriály môžu byť drahé a veľkolepé.

Ako sa zbaviť zlozvykov

Datum: 07.06.2022

Premýšľali ste niekedy nad tým, prečo si niektorí ľudia stanovujú ciele, no nikdy ich nedosiahnu? Môžu sa snažiť tvrdšie pracovať alebo dosiahnuť finančnú slobodu, ale všetky ich túžby sa vždy zmenia na to isté – zlyhanie.

Ako podporiť regeneráciu mozgových buniek

Datum: 07.06.2022

Predtým sa verilo, že neuróny sa neregenerujú a máme ich len určitú zásobu. Neskôr sa potvrdilo, že to nie je pravda. Len to robia oveľa pomalšie ako iné bunky.

5 dôvodov, prečo piť sódu namiesto minerálky

Datum: 07.06.2022

Sódovku z takzvaného sifónu si pamätajú najmä staršie ročníky. Neskôr ich nahradili balené minerálne vody s rôznym stupňom sýtenia a s rôznymi príchuťami.