FOTO a VIDEO Danko sa chopil metly! Už pozná aj svoj trest: Za volant nesadne dva roky, TOTO je výška pokuty

26.04.2024 13:45 BRATISLAVA - Mnoho ľudí by politikov chcelo vidieť s lopatou v ruke. Andreja Danka tak teraz vidieť mohli. Okrem lopaty sa chopil aj metly. Dnes si šéf SNS a podpredseda parlamentu totiž odpykáva trest za zdemolovaný semafor a pomáha pri upratovaní mestskej časti Dúbravka. Okrem toho sa včera dozvedel aj výšku svojho trestu.

Na predsedu Súdnej rady SR navrhlo šesť sudcovských zástupcov sudkyňu Kosovú

26.04.2024 13:45 BRATISLAVA - Za kandidáta na predsedu Súdnej rady SR navrhlo šesť sudcovských zástupcov sudkyňu Marcelu Kosovú. Navrhli tiež, aby sa voľba konala 14. mája. Informovali o tom členky súdnej rady Dana Jelinková Dudzíková a Ayše Pružinec Eren.

Ministerstvo kultúry o prenájme kaštieľa v Budmericiach: TAKTO to bolo! Nikto nedal žiaden pokyn zamestnancom

26.04.2024 13:45 BRATISLAVA - Ministerstvo kultúry SR ani generálny tajomník služobného úradu MK SR Lukáš Machala nevydali žiaden pokyn zamestnancom kaštieľa, aby zavádzali verejnosť o dôvodoch uzavretia časti kaštieľa. Oznam, o ktorom informoval portál Aktuality, nikto zo zúčastnených na súkromnej akcii, ktorej sa týkal, nevidel a nikto z vedenia ministerstva kultúry si nebol žiadneho takéhoto oznamu vedomý.

Polícia povolila prejazd kamiónov počas májových sviatkov

26.04.2024 13:45 BRATISLAVA - Polícia povolila prejazd kamiónov počas Sviatku práce a Dňa víťazstva nad fašizmom . Informoval o tom hovorca Prezídia Policajného zboru Roman Hájek.

Opitá vodička zrazila tri deti na kolobežke! Nafúkala viac ako 1 promile, trest dostanú aj deti

26.04.2024 13:45 ZÁHOR - Polícia vyšetruje nehodu auta a kolobežky v obci Záhor v okrese Sobrance, ku ktorej došlo v stredu . Na kolobežke sa nachádzali tri maloleté osoby. Ako informovala košická krajská polícia na sociálnej sieti, vodička auta mala pozitívnu dychovú skúšku.

Obnovený proces v korupčnej kauze Jána Slotu prerušili, čaká sa na verdikt Ústavného súdu

26.04.2024 13:45 BANSKÁ BYSTRICA - Na Špecializovanom trestnom súde , pracovisko Banská Bystrica, sa v piatok opäť prejednávala korupčná kauza exšéfa SNS a bývalého primátora Žiliny Jána Slotu. Naspäť na prvostupňový súd ju vrátil Najvyšší súd SR, ktorý zrušil vlaňajší rozsudok ŠTS. Obžalovaný na súd neprišiel, ale dal súhlas, aby sa konalo v jeho neprítomnosti.

Vláda pripravuje progresívnejšie sadzby zdanenia príjmov fyzických osôb, uviedla SaS

26.04.2024 13:45 BRATISLAVA - Vláda pripravuje nové, progresívnejšie sadzby zdanenia príjmov fyzických osôb. Vyššie zdanenie bude však znamenať trestanie úspešných ľudí. Uviedol to predseda opozičnej strany Sloboda a Solidarita Branislav Gröhling za účasti poslanca Národnej rady SR Mariána Viskupiča s odvolaním sa na Program stability SR na roky 2024 až 2027, ktorý bol schválený vládou. Podľa Viskupiča by najvyššie zdanenie fyzických osôb malo v SR dosiahnuť úroveň až 32 %.

Polícia zistila počas mimoriadnej dopravnej kontroly na diaľnici 28 priestupkov

26.04.2024 13:45 TRENČIN - Takmer 30 dopravných priestupkov zistili počas štvrtkovej štvorhodinovej mimoriadnej dopravnej bezpečnostnej akcie na diaľničnom odpočívadle Hrádok v okrese Nové Mesto nad Váhom. Informovala o tom polícia na sociálnej sieti.

Vláda schválila veľkú zmenu pri STK: Desaťtisíce vozidiel už nebude musieť kontroly podstúpiť tak často!

26.04.2024 13:45 BRATISLAVA - Vláda schválila veľkú zmenu v pravidlách pre technickú kontrolu vozidiel. Ak návrh prejde aj parlamentom, desaťtisíce vozidiel by už od tohto leta nemuseli prechádzať technickou kontrolou tak často, ako je tomu v súčasnosti. Okrem toho sa má zlepšiť fungovanie systému povinného zmluvného poistenia, čo ale pravdepodobne motoristom predraží poistky.

AKTUÁLNE Ruský Gazprom žaluje slovenskú spoločnosť ZSE!

26.04.2024 13:45 MOSKVA - Ruská plynárenská spoločnosť Gazprom na ruskom súde zažalovala tri stredoeurópske podniky, vrátane slovenskej energetickej firmy Západoslovenská energetika a českého podnilku ČEZ. Vyplýva zo súdnych spisov, o ktorých v piatok informovala agentúra TASS.

Konečne sme sa dočkali! Polícia zverejnila VIDEO z nehody Andreja Danka! Keď to však uvidíte...Uff

26.04.2024 13:45 BRATISLAVA - Vyšetrovanie nehody Andreja Danka je ukončené a predseda SNS včera spoznal svoj trest - za volant nesadne dva roky a zaplatiť musí aj peňažnú pokutu. Polícia tak mohla zverejniť zábery, na ktoré sme všetci netrpezlivo čakali niekoľko mesiacov. Avšak, veľa na nich nevidíme.

Muž parkoval na mieste vyhradenom pre ZŤP, odmietol dychovú skúšku

26.04.2024 13:45 ZLATÉ MORVACE - Zlatomoraveckí policajti zadržali 31-ročného muža, ktorý bez povolenia parkoval na mieste vyhradenom pre zdravotne ťažko postihnuté osoby . Vozidlo Volkswagen Passat spozorovali počas výkonu hliadkovacej služby na Hviezdoslavovej ulici, informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Nitre.

Peniaze z plánu obnovy môžu byť štartom veľkých modernizačných programov, uviedol premiér

26.04.2024 13:45 BRATISLAVA - Peniaze z plánu obnovy môžu byť štartovacím momentom veľkých modernizačných programov na obdobie desiatich rokov. Uviedol to premiér Robert Fico v piatok po pracovnom stretnutí s podpredsedom vlády SR pre Plán obnovy a odolnosti a využívania eurofondov Petrom Kmecom . Ako dodal, je to jedinečná príležitosť, ako dostať do obehu 6,4 miliardy eur. So štvrtou žiadosťou o platbu z plánu obnovy sa Slovensko blíži takmer k už polovici alokácie, ktorá je preň určená.

Vodiči, pozor! Polícia úplne uzavrie výjazd a vjazd na R1, TOMUTO úseku sa určite vyhnite

26.04.2024 13:45 BANSKÁ BYSTRICA - Výjazd a vjazd na rýchlostnej ceste R1 v Banskej Bystrici v smere na Brezno v piatok od 19.00 h úplne uzavrú. Dôvodom je obnova asfaltového krytu vozovky. Na dopravné obmedzenie upozorňuje banskobystrická krajská polícia na sociálnej sieti.

Prezidentka Čaputová sa na záver úradovania v Košiciach stretla s Schusterom

26.04.2024 13:45 KOŠICE - Stretnutím s bývalým prezidentom SR Rudolfom Schusterom v piatok v Košiciach ukončila svoje týždenné úradovanie na východe Slovenska prezidentka SR Zuzana Čaputová. Súčasťou jej piatkového programu bola aj diskusia so študentmi žurnalistiky a politológie Filozofickej fakulty Univerzity Pavla Jozefa Šafárika o význame slobodných médií pre demokraciu.