Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

19.04.2024 07:02 VARŠAVA - Poľskí poľnohospodári bránia ukrajinským kamiónom v odchode z Poľska blokádou viacerých hraničných priechodov. Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny, informuje o tom agentúra PAP.

Politické strany v Chorvátsku po voľbách rokujú o novej vládnej koalícii

19.04.2024 07:02 ZÁHREB - Politické strany v Chorvátsku sa vo štvrtok snažili zostaviť vládnu koalíciu po tom, čo najviac parlamentných kresiel v stredajších voľbách získala vládnuca konzervatívna strana Chorvátske demokratické spoločenstvo premiéra Andreja Plenkoviča. Strana HDZ však nezískala parlamentnú väčšinu, informuje o tom agentúra AFP.

Tisícky bosnianskych Srbov protestovali proti možnej rezolúcii OSN o Srebrenici

19.04.2024 07:02 BANJA LUKA - Tisícky bosnianskych Srbov protestovali vo štvrtok v meste Banja Luka proti potenciálnej rezolúcii OSN, ktorou by sa 11. júl vyhlásil za medzinárodný deň pamiatky obetí genocídy v Srebrenici. Informuje o tom agentúra AFP.

Fínska vláda navrhuje sprísnenie imigračného zákona

19.04.2024 07:02 HELSINKI - Fínska pravicová koaličná vláda vo štvrtok ohlásila niekoľko zmien imigračného zákona určených na jeho sprísnenie. Zmeny by priniesli nové procedúry na hraniciach a prísnejšie podmienky pre žiadateľov o azyl. Informuje o tom agentúra AFP.

Facebook ma na krku poriadny ŠKANDÁL! Cenzuroval obete Osvienčimu: Šokované múzeum aj minister

19.04.2024 07:02 VARŠAVA - Algoritmy Facebooku skryli niektoré príspevky Osvienčimského múzea týkajúce sa nemeckých zločinov počas druhej svetovej vojny. V nich múzeum vzdáva poctu jednotlivým obetiam Osvienčimu, no Facebook ich aj napriek tomu zablokoval. Poľský minister to označil za škandál a od spoločnosti Meta bude žiadať vysvetlenie.

Argentína podala žiadosť o vstup do NATO ako globálny partner

19.04.2024 07:02 BUENOS AIRES - Argentína predložila vyhlásenie o úmysle vstúpiť do Severoatlantickej aliancie ako globálny partner, oznámil vo štvrtok argentínsky minister obrany Luis Petri na sociálnej sieti X. Informuje webový denník Buenos Aires Herald.

MIMORIADNY ONLINE Odveta za víkendový útok: Izrael v noci zaútočil na Irán! Krajina aktivovala systém protivzdušnej obrany

19.04.2024 07:02 TEHERÁN - V stredoiránskej provincii Isfahán sa dnes ráno ozvali explózie, podľa iránskych médií išlo o prácu protivzdušnej obrany. Irán pozastavil v niektorých častiach krajiny letiskovú prevádzku, uviedla stanica CNN. Americké médiá s odvolaním sa na nemenovaných amerických predstaviteľov uviedli, že na krajinu zaútočil Izrael. To zatiaľ ani jedna zo strán nepotvrdila.

MIMORIADNY ONLINE Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre Spojené štáty, uviedol Trump: Európa by mala poskytnúť viac pomoci

19.04.2024 07:02 WASHINGTON – Európa by mala dať Ukrajine viac peňazí, vyhlásil vo štvrtok bývalý prezident USA Donald Trump; niekoľko dní pred tým, ako budú americkí zákonodarcovia hlasovať o dlho odkladanom balíku pomoci vo výške 61 miliárd dolárov pre túto vojnou zmietanú krajinu čeliacu ruskej agresii. Informuje tlačová agentúra AFP.

Kuriózny prípad z Ameriky: Striptérky žalujú svojho bývalého zamestnávateľa! Neuveríte, kvôli čomu

19.04.2024 07:02 ALABAMA - Dve tanečníčky zo striptízového klubu v americkej Alabame žalujú svojho bývalého zamestnávateľa za niekoľko údajných porušení, ktoré zahŕňajú aj “socialistický“ systém zdieľania prepitného.

Pri útokoch IS zahynulo 20 sýrskych vojakov a príslušníkov provládnych síl

19.04.2024 07:02 BEJRÚT - Bojovníci džihádistickej organizácie Islamský štát vo štvrtok zabili 20 sýrskych vojakov a príslušníkov provládnych síl pri dvoch útokoch v Damaskom ovládaných oblastiach tejto vojnou zmietanej krajiny. Informuje tlačová agentúra AFP.

USA v Bezpečnostnej rade vetovali palestínsku žiadosť o plné členstvo v OSN

19.04.2024 07:02 RAMALLÁH - Palestínska samospráva vo štvrtok odsúdila Spojené štáty za vetovanie palestínskej žiadosti o plné členstvo v OSN a označila to za "agresiu", ktorá tlačí Blízky východ k "priepasti". Informuje tlačová agentúra AFP.

Barcelonu trápi sucho: Sprevádzkujú tam druhú odsoľovaciu stanicu

18.04.2024 20:45 BARCELONA - Úrady španielskeho autonómneho regiónu Katalánsko sužovaného suchom vo štvrtok informovali, že plánujú uviesť do prevádzky dočasné plávajúce zariadenie na odsoľovanie morskej vody, ktoré zabezpečí pre metropolu Barcelona zásoby pitnej vody. Informuje o tom agentúra AP.

Putinov propagandista opäť straší svet: Predpovedá 250 miliónov úmrtí v dôsledku jadrovej vojny v Európe

18.04.2024 20:45 MOSKVA - Jednoducho šialené. V ruskej televízii sa propagandistický poradca Vladimíra Putina vyhrážal „200 až 250 miliónmi mŕtvych a zmrzačených Európanov“. Je si istý, že dôjde k jadrovej vojne v Európe.

Bruselu to nevyšlo: Ruská ekonomika PORASTIE najrýchlejšie! Premieta sa to aj na svetových cenách pohonných hmôt

18.04.2024 20:45 NEW YORK - Palivo patrí k najviac spotrebovaným produktom z rafinovanej a čistej ropy. Bez neho by súčasný svet nevedel existovať. Vylúčením exportu a importu, ktoré sú priamo závislé na rôznych formách prepravy, by došlo k izolácii a zániku svetovej ekonomiky. Ceny za benzín a naftu sa však v rôznych regiónoch sveta menia. Takto vyzerá súčasný stav. Vypovedá to aj o ekonomickej sile Ruska.

Česká vláda našla spôsob, ako využiť slovenskú zbierku na muničnú iniciatívu

18.04.2024 20:45 BRISEL - Česká vláda našla cestu, ako využiť financie z občianskej zbierky na Slovensku v prospech iniciatívy na nákup delostreleckých nábojov pre Ukrajinu. Po skončení mimoriadneho summitu EÚ to vo štvrtok večer povedal český premiér Petr Fiala.