Spravodajstvo - Zahraničné

Taliani bojujú v Alpách so SILNÝM vetrom: VIDEO Lanovky v tomto stredisku držia len ZÁZRAKOM!

Topky.sk - Zahraničné 29.03.2024 00:01 CERVINIA – V severozápadnej časti Talianska bojujú s nepriaznivými poveternostnými podmienkami. V čase veľkonočných sviatkov si zrejme lyžiari v tejto časti Álp veľmi neužijú. Súčasná situácia s vetrom je alarmujúca, pričom upevnené lanovky na zjazdovkách držia miestami len zázrakom. Čítané: (5)

Sulyok telefonoval s Hercogom o bilaterálnych a svetových politických témach

Topky.sk - Zahraničné 29.03.2024 00:01 BUDAPEŠT - Najdôležitejšie bilaterálne otázky a aktuálne medzinárodné politické záležitosti boli hlavnými témami štvrtkového telefonického rozhovoru maďarského prezidenta Tamása Sulyoka s izraelským prezidentom Jicchakom Hercogom. S odvolaním sa na server telex.hu o tom informuje spravodajca TASR v Budapešti. Čítané: (5)

V Ríme sa na ulici vytvorila prepadlina: Pohltila dve zaparkované autá

Topky.sk - Zahraničné 29.03.2024 00:01 RÍM – Vo štvrtok skoro ráno sa na ulici v rímskej štvrti Quadraro vytvorila diera v zemi s priemerom a aj hĺbkou desať metrov, ktorá pohltila dve zaparkované autá, informovali talianske médiá s odvolaním na miestnu políciu. Informuje o tom agentúra DPA. Čítané: (5)

VIDEO: S hlavou v oblacích. Prezident Pavel popřál hezké Velikonoce z letadla

iDnes - Zpravodajství 28.03.2024 19:15 O tom, že má prezident Petr Pavel adrenalinové zážitky v oblibě, není pochyb. Dokázal to i ve čtvrtek na sociálních sítích, kde zveřejnil krátké video z malého letadla, v němž se ve svém volném čase proletěl. „Ať nadcházející velikonoční svátky strávíte tak, jak to máte nejradši. Třeba s hlavou v oblacích,“ doplnil příspěvek přáním. Čítané: (4)

Rusům se u Krymu zřítila stíhačka Su-35, hořící spadla do moře

iDnes - Zpravodajství 28.03.2024 19:15 Do moře u Sevastopolu na anektovaném Krymu se zřítilo ruské vojenské letadlo. Pilot se katapultoval a z moře jej vyzdvihli záchranáři, uvedla ruská státní agentura RIA Novosti s odvoláním na místního gubernátora. Šlo o stíhačku Su-35, uvedla rozhlasová stanice Radio Svoboda na svém ruskojazyčném webu a dodala, že incident natočili očití svědci. Letoun při pádu do moře hořel. Čítané: (4)

Polícia vo Francúzsku počas rozsiahlych protidrogových razií zadržala 1357 osôb

Topky.sk - Zahraničné 29.03.2024 00:01 PARÍŽ – Francúzske úrady počas uplynulých dní v rámci rozsiahlych policajných razií vo viacerých mestách zadržali 1357 osôb podozrivých z drogovej trestnej činnosti. Vo štvrtok to v meste Dijon vyhlásil francúzsky minister vnútra Gérald Darmanin. Informuje agentúra DPA. Čítané: (3)

Jak velké odškodnění za tragický potrat? Pohled do historie napoví

iDnes - Zpravodajství 28.03.2024 19:15 V pražské nemocnici na Bulovce kvůli záměně pacientek potratila zdravá žena. Nebylo to ale první lékařské pochybení v českých nemocnicích. Tyto případy často vedou k trestům pro lékařský personál a k vyplacení odškodného. Podívejte se na výběr nejznámějších selhání zdravotníků v minulosti, jež mohou napovědět, jak vysoké odškodnění by bylo v novém tragickém případu odpovídající. Čítané: (3)

Prokázala se vazba teroristů na Kyjev, oznámili Rusové. Bílý dům hned reagoval

iDnes - Zpravodajství 28.03.2024 19:15 Ruský vyšetřovací výbor tvrdí, že získal důkazy o vazbách mezi pachateli teroristického útoku z minulého týdne a Ukrajinou. Uvádí to ruská zpravodajská agentura RIA Novosti. Moskva naznačovala angažmá Ukrajiny ihned po útoku, i když se k akci přihlásila teroristická organizace Islámský stát . Kyjev jakékoliv zapojení opakovaně odmítá. Bílý dům zopakoval, že za útok je zodpovědný výhradně IS. Čítané: (3)

Atény zahalili oblaky prachu zo Sahary: Je tam aj nezvyčajne teplé počasie

Topky.sk - Zahraničné 28.03.2024 14:00 ATÉNY - Grécku metropolu Atény zahalili oblaky hustého prachu zo Sahary, ktorý tam cez východnú časť Stredozemného mora privial vietor zo severnej Afriky. Negatívne účinky prachu ešte umocňuje nezvyčajne teplé počasie.Informuje agentúra AFP citujúcej štvrtkové vyjadrenia tamojších meteorológov aj lekárov. Čítané: (3)

Čína a Filipíny sa vzájomne obvinili z eskalácie napätia v Juhočínskom mori

Topky.sk - Zahraničné 28.03.2024 14:00 PEKING - Filipínsky prezident Ferdinand Marcos vo štvrtok vyhlásil, že jeho krajina sa "nenechá umlčať Čínou." Čínske ministerstvo obrany zas obvinilo Filipíny zo zámerných provokácií "s pomocou vonkajších mocností". Tieto vyhlásenia nadväzujú na nedávny incident plavidiel oboch krajín v Juhočínskom mori. Informuje správa agentúry AFP. Čítané: (3)

Japonsko eviduje 4 úmrtia a 100 hospitalizácií v súvislosti s doplnkami výživy

Topky.sk - Zahraničné 28.03.2024 14:00 TOKIO - Dovedna už štyri úmrtia preveruje japonská farmaceutická spoločnosť Kobayashi Pharmaceutical v súvislosti s ich možným prepojením na užitie výživových doplnkov, ktoré minulý týždeň stiahla z predaja. Prípadom sa zaoberá aj japonské ministerstvo zdravotníctva, informuje agentúra AFP. Čítané: (3)

Delegácia amerických kongresmanov prisľúbila pokračovanie podpory pre Taiwan

Topky.sk - Zahraničné 28.03.2024 14:00 TCHAJ-PEJ - Delegácia členov Kongresu USA počas návštevy Taiwanu vo štvrtok prisľúbila taiwanskej prezidentke Cchaj Jing-wen pokračujúcu americkú podporu. Informuje agentúra AP. Čítané: (3)

V centre mesta sa prepadla zem: Desať metrov široká a hlboká, pohltila niekoľko áut!

Topky.sk - Zahraničné 29.03.2024 10:45 RÍM – Talianske hlavné mesto zažilo veľmi rušnú noc. Okolo jednej hodiny v noci boli na parkovisko privolaní príslušníci polície, ktorí neverili vlastným očiam. Z ničoho nič sa prepadla zem, ktorá pohltila dve autá. Čítané: (2)

Japonsko sa chystá obnoviť financovanie Agentúry OSN pre palestínskych utečencov

Topky.sk - Zahraničné 29.03.2024 10:45 TOKIO - Japonsko sa pripravuje na obnovenie financovania Agentúry OSN pre palestínskych utečencov , ktorá je zodpovedná za koordináciu takmer všetkej humanitárnej pomoci pre obyvateľov vojnou zmietaného Pásma Gazy. Informuje o tom agentúra AFP. Čítané: (2)

Letecké údery na severe Sýrie zabili 42 ľudí, vrátane členov Hizballáhu

Topky.sk - Zahraničné 29.03.2024 10:45 DAMASK - Pri leteckých úderoch na severozápade Sýrie dnes skoro ráno zahynulo najmenej 42 ľudí, informovala exilová Sýrska organizácia pre ľudské práva . Podľa nej sú medzi obeťami sýrski vojaci a najmenej šesť členov libanonského hnutia Hizballáh. Sýrska vláda pripísala útok Izraelu, ktorý na území Sýrie dlhodobo ostreľova ciele spojené s Hizballáhom. Izrael útok nekomentoval. Čítané: (2)