Krutý ústupok pytliakom: Veterinári odrezávajú nosorožcom rohy, aby ich zachránili

07.05.2024 16:15 V juhoafrickej provincii KwaZulu-Natal začali tento mesiac veterinári odrezávať nosorožcom rohy, aby im zachránili život pred pytliakmi. Pristúpili k tomu preto, že počet nosorožcov zabitých pytliakmi sa v JAR vlani zvýšil na 499 oproti predchádzajúcemu roku, kedy pytliaci zabili 448 týchto ohrozených zvierat práve najmä kvôli ich rohom. Informoval o tom denník El País. Čítané: (1)

Spoznávajte svet cez gurmánske zážitky. Toto sú typické raňajky v iných krajinách

07.05.2024 06:00 Čo radi jedávate počas vašich dovoleniek? Pokiaľ chcete skutočne spoznať novú krajinu, mali by ste ochutnávať aj ich tradičné jedlá. Spríjemnite si hneď začiatok dňa a zvoľte raňajky, ktoré jedávajú aj domáci obyvatelia. Zaujímavé kombinácie chutí občas poriadne prekvapia! Čítané: (1)

V Brezne otvorili nové múzeum: Navštevníkov prenesie do dôb socializmu

06.05.2024 20:00 Po sprístupnení zrekonštruovanej Mestskej veže a druhej najvyššej vyhliadkovej veže na Slovensku - Horné Lazy, ktoré sa neustále tešia vysokej návštevnosti zo strany verejnosti, pribudla v Brezne nová expozícia s názvom Nostalgia¿, ktorou sa návštevníci budú môcť prinavrátiť do čias minulých. Čítané: (1)

Vedci počúvajú veľryby a snažia sa pochopiť ich reč: Je to ako zažiť iný svet

06.05.2024 20:00 Vedci po prvýkrát na svete viedli "konverzáciu" s veľrybou. Teraz sa snažia zistiť, čo si tieto cicavce vlastne hovoria. Ich stretnutie by totiž mohlo byť prvým krokom na komunikáciu s inou než ľudskou inteligenciou, napísala BBC. Čítané: (1)