Absencia osobných hraníc znamená žiť život podľa druhých: Tieto znaky napovedia, či sa to týka aj vás...

20.04.2024 02:45 Absencia osobných hraníc znamená žiť život podľa druhých: Tieto znaky napovedia, či sa to týka aj vás.... Nedostatočne silné osobné hranice majú na svedomí mnohé problémy, od nešťastia, prežívanej zášti či zlých osobnostných vzťahov až po životný neúspech. Nerobte tieto chyby vo výchove aj vy.

Brat princeznej sa našiel v novej životnej roli - no vyznal sa aj ako syn svojej mame, Carole Middleton. Tá sa teraz stará o chorú Kate...

19.04.2024 16:00 Brat princeznej sa našiel v novej životnej roli - no vyznal sa aj ako syn svojej mame, Carole Middleton. Tá sa teraz stará o chorú Kate.... James Middleton, brat princeznej Kate Middleton, sa pred nedávnom stal prvýkrát otcom. Spolu s manželkou, finančníčkou Alizée Thevenet vychovávajú synčeka. Ten dostal zaujímavé a netradičné meno Inigo.

Kliešte aj v domácnostiach - môžu vám tam naklásť vajíčka: Odkiaľ sa berú a kde ich treba hľadať

19.04.2024 16:00 Kliešte aj v domácnostiach - môžu vám tam naklásť vajíčka: Odkiaľ sa berú a kde ich treba hľadať. Kliešte sú drobné, ale mimoriadne nebezpečné parazity. Práve pre ochorenia, ktoré na ľudí dokážu preniesť. Jar a leto je obdobie, kedy sú najaktívnejšie – no najhoršie je, že ich nájdete nielen v lesoch, ale aj vo svojich domovoch. Ako ich odpudiť a kde sa skrývajú?

Kúpať ho treba každý deň! A bez čiapočky prechladne? 6 častých mýtov o bábätkách, ktorým stále mylne veríme

19.04.2024 16:00 Kúpať ho treba každý deň! A bez čiapočky prechladne? 6 častých mýtov o bábätkách, ktorým stále mylne veríme. Oblasť starostlivosti o bábätká môže byť pre rodičov často poriadne mätúca. Z každej strany počúvajú rady a názory na to, ako to majú robiť a prečo ich sa ich bábätko správa tak či onak.

Zápisy do škôlky sa blížia, nezabudnite: Čo vás čaká podľa veku dieťatka, aké sú termíny - aj podmienky aj pri povinnom predprimárnom vzdelávaní?

19.04.2024 16:00 Zápisy do škôlky sa blížia, nezabudnite: Čo vás čaká podľa veku dieťatka, aké sú termíny - aj podmienky aj pri povinnom predprimárnom vzdelávaní?. Každé dieťa, ktoré do 31. augusta tohto roka dosiahne 5 rokov, od septembra nastupuje na povinné predprimárne vzdelávanie. Deti však do škôlky nastupujú od dovŕšenia 3 rokov veku, výnimočne 2. Aké termíny nezmeškajte, aj čo by ste mali vedieť ohľadom prijímania detí do materskej školy.

Natália Jedličková – finalistka na Učiteľská osobnosť Slovenska za rok 2023

19.04.2024 16:00 Natália Jedličková – finalistka na Učiteľská osobnosť Slovenska za rok 2023. Hľadá sa laureát Učiteľskej osobnosti Slovenska 2023, hlasujte u nás za svoju favoritku alebo favorita! Postupne vám predstavujeme jednotlivých finalistov a finalistky. Medzi nominovanými sa nachádza aj ľudská a veľmi obľúbená učiteľka zo Súkromného bilingválneho gymnázia BESST v Trnave Natália Jedličková.

Dnes oslavuje meniny Jela, aký je význam tohto mena? Zaujímavosti, ktoré treba vedieť

19.04.2024 16:00 Dnes oslavuje meniny Jela, aký je význam tohto mena? Zaujímavosti, ktoré treba vedieť. Čo by ste o tomto mene mali vedieť, ak sa vám páči, a premýšľate nad takým menom pre svoje dieťatko, alebo sa tak voláte?

Postihuje ľudí bez rozdielu veku, a predsa je rakovina stále spoločenský problém: Staršia generácia sa za ňu ešte aj dnes hanbí, hovorí lekár a sociológ

19.04.2024 16:00 Postihuje ľudí bez rozdielu veku, a predsa je rakovina stále spoločenský problém: Staršia generácia sa za ňu ešte aj dnes hanbí, hovorí lekár a sociológ. Žltý narcis je už 28 rokov na Slovensku symbolom verejnej zbierky na pomoc tým, ktorí ochoreli na rakovinu. Ročne takto u nás pribudne až 40-tisíc ľudí. Na túto tému rozpráva aj lekár, zároveň sociológ.

Rakovina pankreasu má najhoršiu povesť, vedel to aj slávny herec: Ktorý zjavný príznak neignorujte, radí odborník

18.04.2024 19:16 Rakovina pankreasu má najhoršiu povesť, vedel to aj slávny herec: Ktorý zjavný príznak neignorujte, radí odborník. Nevyhýba sa nikomu, ani slávnym a známym. Rakovina pankreasu má zlú povesť a je aj prečo si to myslieť. Je agresívna, s najhoršou mierou prežitia zo všetkých typov rakoviny a navyše sa často odhalí až v pokročilom štádiu, pretože včasné príznaky nie sú typické a ľudia si ich často zamieňajú či nevšimnú. Onkochirurg vysvetlil, na ktorý z príznakov by ste mali číhať a my ich dnes, práve na Deň narcisov, prinášame.

Rakovina je spoločenský problém: Staršia generácia sa za ňu stále hanbí, hovorí lekár a sociológ

18.04.2024 19:16 Rakovina je spoločenský problém: Staršia generácia sa za ňu stále hanbí, hovorí lekár a sociológ. Žltý narcis je už 28 rokov na Slovensku symbolom verejnej zbierky na pomoc tým, ktorí ochoreli na rakovinu. Ročne takto u nás pribudne až 40-tisíc ľudí. Na túto tému rozpráva aj lekár, zároveň sociológ.

Prehovorí o otcovi? Suri Cruise je dospelá, odteraz už nie je viazaná mlčanlivosťou, ako jej mama

18.04.2024 08:15 Prehovorí o otcovi? Suri Cruise je dospelá, odteraz už nie je viazaná mlčanlivosťou, ako jej mama. Suri Cruise oslavuje svoje 18. narodeniny, teda plnoletosť. Doteraz sa držala aj s mamou mimo pozornosti médií aj verejnosti. V deň narodenín sa to však môže zmeniť – špekuluje sa, že by mohla konečne prehovoriť o slávnom otcovi.

Vrodené reflexy sú kľúčové pre vývoj detí, do roka sa však musia vstrebať: Aké problémy vznikajú - napríklad aj v správaní či učení, ak sa včas neintegrujú a čo s tým, radia odborníci

18.04.2024 08:15 Vrodené reflexy sú kľúčové pre vývoj detí, do roka sa však musia vstrebať: Aké problémy vznikajú - napríklad aj v správaní či učení, ak sa včas neintegrujú a čo s tým, radia odborníci. Bábätko sa rodí s istou sumou vrodených reflexov, ktoré sú pre jeho prežitie extrémne dôležité: pre hľadanie a prijímanie potravy, sebaobranu. Lenže do pol až jedného roka by sa veľká časť z nich mala integrovať. A nie vždy sa to deje...

Lenka Reháková – finalistka na Učiteľská osobnosť Slovenska za rok 2023

18.04.2024 08:15 Lenka Reháková – finalistka na Učiteľská osobnosť Slovenska za rok 2023. Hľadá sa laureát Učiteľskej osobnosti Slovenska 2023, hlasujte u nás za svoju favoritku alebo favorita! Postupne vám predstavujeme jednotlivých finalistov a finalistky. Medzi nominovanými sa nachádza aj pracovitá učiteľka na prvom stupni ZŠ s MŠ v obci Liesek, Lenka Reháková.

Dnes oslavuje meniny Valér, aký je význam tohto mena? Zaujímavosti, ktoré treba vedieť

18.04.2024 08:15 Dnes oslavuje meniny Valér, aký je význam tohto mena? Zaujímavosti, ktoré treba vedieť. Čo by ste o tomto mene mali vedieť, ak sa vám páči, a premýšľate nad takým menom pre svoje dieťatko, alebo sa tak voláte?

Prelomí Suri Cruise ticho a prehovorí o otcovi? Odteraz už nie je viazaná mlčanlivosťou, je dospelá...

17.04.2024 21:45 Prelomí Suri Cruise ticho a prehovorí o otcovi? Odteraz už nie je viazaná mlčanlivosťou, je dospelá.... Suri Cruise oslavuje svoje 18. narodeniny, teda plnoletosť. Doteraz sa držala aj s mamou mimo pozornosti médií aj verejnosti. V deň narodenín sa to však môže zmeniť – špekuluje sa, že by mohla konečne prehovoriť o slávnom otcovi.