Paradoxy v našej politike sú časté

02.05.2024 16:46 Paradox vo všeobecnosti znamená protirečivé až nezmyselné tvrdenie alebo výpoveď. Paradoxných tvrdení a výpovedí sa vyskytuje v našej politike neúrekom a spôsobujú to, že tieto praktiky prenikajú do povedomia občanov v takej miere, že niektoré priam zľudovejú. Nasleduje zopár príkladov. Správa sa ako neriadená strela – takto onálepkovaný politik alebo iná  Čítané: (1)

Milan Lučanský bol čestný policajt alebo kryl niektoré kauzy?

02.05.2024 16:46 Mnohí si z Milana Lučanského urobili modlu čestného policajta. Ja si to nemyslím. V poslednom článku som uviedla odkazy na rozhovory s bývalým policajným viceprezidentom Jaroslavom Málikom. Hovoril v nich vo februári 2020 o zlej situácii v polícii. Hovoril tam o tom, ako niektoré kauzy nevyšetrovali, ale nedostali písomné príkazy že to nesmú, ale hľadali sa dovody, prečo  Čítané: (1)

Slovenskej ekonomike by sa malo dariť. Problémom sú ale slabšie objednávky a aj málo nezamestnaných

02.05.2024 16:46 Kým pri vzniku Slovenskej republiky dosahovalo HDP 14 miliárd €, koncom minulého roka to bolo 122 miliárd €. Hoci na prvý pohľad ide o vynikajúce číslo, v posledných troch rokoch ho ťahal hore do veľkej miery najmä rast cien a nie rast reálnej ekonomiky. Rok 2024 by sa mal niesť v znamení pozitívneho výhľadu. Napriek tomu pretrváva aj riziko  Čítané: (1)

O Spravodlivosti s veľkým „S“ a Pravde s veľkým „P“

02.05.2024 16:46 Otázka: Koho pravda a spravodlivosť je tá správna? Čo je pre niekoho spravodlivé, môže byť pre iného nespravodlivé a naopak, čo je pre niekoho nespravodlivé, môže byť pre iného spravodlivé. Záleží iba od uhla pohľadu. No a podobne je to aj s pravdou. Odpoveď: Čo je Spravodlivosť? Uvediem príklad zo života: Pred nedávnom som išiel okolo budovy, na ktorej bola veľká  Čítané: (1)

Niečo o konšpiráciách

02.05.2024 16:46 Zdravo konšpirovať je vraj zdravé. Je konšpirátorom Lukáš Machala, spolupracovník ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej? Ten zapochyboval o tom, či je Zem guľatá. Údajne sa vraj tento pán mal stať novým riaditeľom Slovenskej televízie a rozhlasu, no našťastie on sám takéto špekulácie odmietol. V minulosti sa za  Čítané: (1)

Chráňte a monitorujte svoj majetok ZDARMA!

02.05.2024 16:46 Monitorujte a chráňte svoje Deti, Rodičov, Automobily, Motocykle, Psíkov a cenný Majetok! S malým, avšak výkonným GPS lokátorom GF-07 môžete mať istotu, že vaše cennosti budú vždy pod kontrolou, či ste doma alebo na cestách. Jeho jedinečné magnetické prevedenie umožňuje jednoduché upevnenie na akýkoľvek kovový predmet, čím sa dá skvele skryť a zostane  Čítané: (1)

Koniec ŠVO – kreslený vtip

02.05.2024 16:46  Čítané: (1)

Alegória o bojazlivosti, prešibanosti a odvahe

02.05.2024 07:01 Bojazlivosť sa chcela schovať sama pred sebou, ale kam? Poradila sa s Prešibanosťou: „Prečo to nevyriešiš s Odvahou? Potom to nebude pre teba také hrozné.“ Bojazlivosť išla teda za Odvahou, ale bála sa zaklopať na jej dvere, a tak si ľahla na jej verandu. Od tej doby vedie cesta k odvahe cez bojazlivosť. Je to tak, pretože vtedy, keď chce každý so svojou egoistickou povahou  Čítané: (1)

Kriticky o novej tvorbe Tima Burtona, stále však s láskou k jeho klasike

02.05.2024 07:01 V detstve som bola platonicky zamilovaná Burtonovho Willieho Wonku. Tim Burton dokázal majstrovsky zachytiť atmosféru Gotham city a Jack Nicholson bol perfektnou voľbou pre obsadenie do úlohy Jokera. Rovnako aj Danny De Vitto do úlohy Penguina. A oceňujem že sa pri Catwoman zameral na jej bolesť,vnútroné boje ale aj zraniteľnosť.A okrem Batmana, nádherného príbehu o  Čítané: (1)

Prečo je na Ukrajine vojna-10.výročie masakra v Odesse

02.05.2024 07:01 Pred 10. rokmi, 2.mája 2014 banderovskí aktivisti v Dome odborov v Odesse zaživa upálili, zastrelili alebo utĺkli palicami 48 ruskojazyčných občanov Odessy. Dôvodom bolo, že propagovali referendum o osamostatnení odesskej oblasti od majdanovskej Ukrajiny. Podľa V.Medvedčuka, lídra opozičného hnutia Iná Ukrajina a lídra zakázanej opozičnej strany „Opozičná platforma-za  Čítané: (1)

Odborníci tvrdia, že Vláda na nás chystá ďalší bič – zdražovanie.

02.05.2024 07:01 A zaslúžime si opak?! – Hneď v úvode sa ospravedlňujem za nasledujúce slovo, teliatka, čo ste volili Fica, čakali ste snáď opak? Nová daň a zdražovanie sladkých vôd! Hore pôjdu všetky tieto populárne tovary. „Rezort financií potrebuje konsolidovať a minister Ladislav Kamenický zháňa peniaze, kde sa dá. Jeho ministerstvo prišlo s návrhom zákona na  Čítané: (1)

Za hrsť drobných…

02.05.2024 07:01 + Farebné pierka v zlatej klietke. Aký smútok, že svet to nevidí… + Mám obavy, že hlavnou úlohou minulosti je dobehnúť nás. + Čo asi ukrývajú v rukáve počas turnaja šachisti? + Každý z nás sa na niekoho podobá. Teda spoň podľa vrhnutého tieňa. + Náš mozog ukrýva tajomstvá, ktoré treba pred jazykom utajiť. + Pre budúce generácie sú naše omyly nezaujímavé.  Čítané: (1)

Prepadol by Lukáš Machala cez okraj Plochozeme?

02.05.2024 07:01 SNS pokračuje v dobre rozbehnutom trende a nasadzuje do boja jedného blázna za druhým. Doteraz sa zdalo, že s nasadenými odborníkmi z Vysokej školy humoristického života, sa už nemajú kam ďalej posunúť. Zdalo sa, že dosiahli životnú métu dokonalosti. Ale je dobré, že nespia na vavrínoch a tak mohli do boja nasadiť novú posilu. Lukáš Machala je odborník na Plochozem a s  Čítané: (1)

Zdravo konšpirovať je zdravé

02.05.2024 07:01 Včera som si v Pravde prečítala článok o ďalšom zaujímavom spolupracovníkovi ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej Lukášovi Machalovi. Ten zapochyboval o tom, či je Zem guľatá. V kuloároch sa vraj viedli reči, že tento pán by sa mohol stať novým riaditeľom Slovenskej televízie a rozhlasu. Zatiaľ neopodstatnené , lebo on sám takéto špekulácie  Čítané: (1)