Medzi najkvalitnejšími medmi na svete sú aj slovenské medy

31.03.2024 09:00 Slovenskí včelári si na svoje konto môžu pripísať ďalší mimoriadny úspech. Produkujú totiž najkvalitnejšie medy na svete. Rozhodli o tom výsledky testovania medov, ktoré súťažili o prvenstvo v kvalite počas 48. medzinárodného včelárskeho kongresu Apimondia v Chile. Hoci sa 48. ročník medzinárodného včelárskeho kongresu Apimondia v Chile konal ešte v septembri 2023, závery testov boli zverejnené až teraz v marci 2024. Kvôli The post Medzi najkvalitnejšími medmi na svete sú aj slovenské medy appeared first on WomanMan.

Kríž ako symbol

30.03.2024 21:30 Kým väčšina ľudí si Veľkú noc spája so šibačkami či oblievačkou alebo kraslicami, tí duchovnejšie založení si najväčšie kresťanské sviatky spájajú s postavou ukrižovaného Krista, alebo s krížom samotným. My sme sa vybrali na miesto, kde ľudia zhromaždili priam neuveriteľné množstvo krížov. To miesto leží na severe Litvy, pár kilometrov od mesta Šiauliai, o ktorom ste azda počuli v súvislosti The post Kríž ako symbol appeared first on WomanMan.

Expertka na psychodietetiku: Nepodľahnite kultúre diétovania!

30.03.2024 09:46 Chudnutie prispieva k zhoršeniu vášho vzťahu k jedlu. Začína sa to celkom nevinne: myšlienkou, že vážite viac, ako by ste mali. Keď prechádzate okolo zrkadla, potajomky sa na seba nespokojne pozriete. Snažíte sa schudnúť sama, nejete večeru, odmietate sladkosti. Uvažujete o tom, že začnete behávať. Zatiaľ len premýšľate, pretože nemáte čas variť zdravo… Žijeme v The post Expertka na psychodietetiku: Nepodľahnite kultúre diétovania! appeared first on WomanMan.

Blíži sa jarná sezóna zážitkových prehliadok Piešťany podľa Wintera, večného optimistu

30.03.2024 09:46 Návštevníci Piešťan opäť dostanú možnosť spoznať históriu kúpeľného mesta prostredníctvom strastiplného príbehu Ľudovíta Wintera. Krajská organizácia cestovného ruchu Trnavský kraj pozýva od 6. apríla 2024 už na tretiu jarnú sezónu zážitkových prehliadok Piešťany podľa Wintera. Podobne ako v predchádzajúcich sezónach, ani tentoraz nepôjde o bežné prehliadky s výkladom turistického sprievodcu. Účastníci dostanú slúchadlá, z ktorých si vypočujú dramatizáciu The post Blíži sa jarná sezóna zážitkových prehliadok Piešťany podľa Wintera, večného optimistu appeared first on WomanMan.

Braun predstavil skvelú novinku pre ženy: Epililátor pre personalizovanú epiláciu

29.03.2024 11:45 Známa nemecká značka predstavila v Prahe nový epilátor Braun Skin i-expert IPL. V priestoroch pražského hotelu Andaz sa ukázala aj Miss World 2006 Tatiana Kuchařová, česká modelka Andrea Bezděková a spevák Adam Pavlovčin so sestrou Radkou. Epilátor od Braun pre personalizovanú epiláciu Nemecká značka elektroniky Braun predstavuje svetu Braun Skin i-expert, jediný plne prepojený systém IPL, The post Braun predstavil skvelú novinku pre ženy: Epililátor pre personalizovanú epiláciu appeared first on WomanMan.

Pozor na zvyšky z veľkonočného stola: niektoré naše potraviny sú pre psy toxické

29.03.2024 11:45 Pred sviatočnými dňami obvykle viac nakupujeme.  Aj pred Veľkou nocou sa predá nepomerne viac vajec, mäsa, orechov, slaných i sladkých pochutín, alkoholu a  čokolády. Nie je tajomstvom, že niektorí majitelia domácich miláčikov sa im snažia veľkonočné sviatky sprestriť exkluzívnym jedálničkom. V tomto čase je pre štvornohých miláčikov oveľa jednoduchšie dostať sa k ľudskému jedlu, ktoré je pre zvieratá The post Pozor na zvyšky z veľkonočného stola: niektoré naše potraviny sú pre psy toxické appeared first on WomanMan.

Analytici odhalili dôvody vyššej úmrtnosti žien na karcinóm prsníka na Slovensku

29.03.2024 11:45 Slovensko je na popredných priečkach v úmrtnosti na karcinóm prsníka. V prežívaní čoraz mladších pacientiek má navyše Slovensko výrazné regionálne rozdiely. Na tieto fakty upozorňuje nová štúdia Inštitútu zdravotných analýz Ministerstva zdravotníctva SR. Analytici preto odporúčajú zvýšiť dostupnosť onkologických kontrol a znížiť dolnú vekovú hranicu mamografického vyšetrenia na 45 rokov. Štúdia prvýkrát od The post Analytici odhalili dôvody vyššej úmrtnosti žien na karcinóm prsníka na Slovensku appeared first on WomanMan.

Jarné módne trendy z Tchibo oživujú a spestrujú váš jarný šatník 

29.03.2024 00:45 Jar prichádza aj do našich šatníkov. Po zime plnej tmavých farieb je čas na oživenie štýlu. Odovzdajte sa kreativite a zvoľte si jarné módne trendy, ktoré vás budú vyzývať na vyjadrenie vašej osobnosti a radosti z obliekania. Pastelové tónyPastelové farby sú kľúčovým prvkom jarných módnych trendov. Zjemňujú nás a pridávajú na ženskosti. Namiesto čiernej si vyberte The post Jarné módne trendy z Tchibo oživujú a spestrujú váš jarný šatník  appeared first on WomanMan.

Inšpirujte sa veľkonočným dizajnom Delie Lachance z Westwing

29.03.2024 00:45 Sviatky sú príležitosťou aspoň trochu si ozvláštniť svoj domov. Delia Lachance, zakladateľka Westwing, tiež dokonale cíti energiu sviatkov a predstavuje vám svoje inšpiratívne nápady na veľkonočnú výzdobu domova a stola. Chcete tento rok osláviť Veľkú noc jedinečným spôsobom? Zakladateľka Westwing Delia Lachance presne vie, čo je dôležité pri oslave – a svoje tajomstvá sviatočného stylingu The post Inšpirujte sa veľkonočným dizajnom Delie Lachance z Westwing appeared first on WomanMan.

Vlasové trendy pre jar 2024: vládnuť bude overená klasika, no vrátime sa aj v čase!

28.03.2024 14:00 Po mesiacoch, kedy sme na hlavách mali v chladnom počasí pokrievky hlavy prichádza zmena. Teplé jarné lúče sú totiž ako stvorené na to, aby sme už konečne ukázali svoj dokonalý účes. Viete, aké účesy budú dominovať túto jar? Odkaz 90. rokov Určite sa aj vo vašej študentskej výbave nachádzali plastové čelenky, ktoré boli veľmi praktické. Vďaka The post Vlasové trendy pre jar 2024: vládnuť bude overená klasika, no vrátime sa aj v čase! appeared first on WomanMan.

Adrián Shevco Ševc predstavuje nový singel When I Found Out spred Big Benu

28.03.2024 14:00 Mladý hudobník a skladateľ Adrián Shevco Ševc, v súčasnosti študujúci na hudobnej škole v Londýne, prichádza s druhým singlom s názvom When I Found Out. Pieseň je zaujímavá nielen hudobným obsahom, ale aj spôsobom vzniku s využitím ekphrasis techniky. Zasadením témy do pozitívnej atmosféry sa stáva symbolom radosti a nádeje, že aj napriek vzdialenosti môže The post Adrián Shevco Ševc predstavuje nový singel When I Found Out spred Big Benu appeared first on WomanMan.

Útek do idylického Chorvátska na ostrov Korčula. V tieni olivovníkov

27.03.2024 16:45 Vyberte sa na krásny chorvátsky ostrov Korčula, kde istá vila Maslina prešla rekonštrukciou a doslova láka oddýchnuť si V tieni olivovníkov?Eva Glyn napísala skvelý román o láske s príchuťou vína a olív. O starobylých kamenných uličkách a malebných plážach. Je to príbeh mladého muža založený na skutočných udalostiach… Antonia venovala celý svoj život výchove dcéry Honey, no tá The post Útek do idylického Chorvátska na ostrov Korčula. V tieni olivovníkov appeared first on WomanMan.

Spoznajte čaro chorvátskych kúpeľov, ktoré prekvapia a očaria každého

27.03.2024 16:45 Chorvátsko nie je len letný raj! Za jeho vyhlásenými plážami leží skrytý klenot, ktorý čaká aby ste ho objavili – jeho pokojné kúpele a wellness centrá. Tieto kúpele, alebo po chorvátsky terme alebo toplice, schované v pokojných regiónoch kontinentálneho Chorvátska, len niekoľko hodín jazdy autom od Slovenska, lákajú svojou zachovanou prírodou a termálnymi prameňmi zaradenými medzi najkvalitnejšie The post Spoznajte čaro chorvátskych kúpeľov, ktoré prekvapia a očaria každého appeared first on WomanMan.

Darujte svoje použité topánky v ktorejkoľvek predajni CCC a pomôžete ľuďom, ktorí ich potrebujú

26.03.2024 18:31 Organizácie pomáhajúce ľuďom v núdzi sa zapojili do celoslovenského projektu DARUJTE SVOJIM TOPÁNKAM ŠANCU NA DRUHÝ ŽIVOT pod záštitou CCC. Vyzbieranú obuv spoločnosť EKOCHARITA pripraví a rozdistribuuje tým, ktorých cesta životom bude aj vďaka tomu o niečo príjemnejšia. A nielen to! Dajte aj vy svojim topánkam druhú šancu na život! CCC sa prostredníctvom projektu na podporu ľudí v núdzi rozhodlo The post Darujte svoje použité topánky v ktorejkoľvek predajni CCC a pomôžete ľuďom, ktorí ich potrebujú appeared first on WomanMan.

Za nadmerným pĺznutím psa môže byť aj zdravotný problém

26.03.2024 07:45 Jarná výmena srsti u psa je prirodzený proces. Ide o nahrádzanie zimnej srsti za jemnejšiu letnú.  Tento proces však môže sprevádzať viacero otáznikov. Pĺznutie ovplyvňujú mnohé faktory ako napríklad častá zmena vonkajšej teploty, kvalita stravy, hormóny, vek, ale aj hladina stresu, a tak môže mať u toho istého psa rozdielnu intenzitu. Zároveň ide u nášho domáceho miláčika The post Za nadmerným pĺznutím psa môže byť aj zdravotný problém appeared first on WomanMan.