Kniha spomienok s názvom „V mene republiky“ otvára málo známu kapitolu našich dejín

20.05.2024 10:45 Dcére politického väzňa Dušana Viesta mladšieho a príbuznej generála Rudolfa Viesta novinárke Dane Viestovej sa po dlhých desaťročiach podarilo zásluhou Ústavu pamäti národa vydať otcove Spomienky s názvom „V mene republiky“. Sú výpoveďou o čase, keď súdne i mimosúdne perzekúcie nepohodlných ľudí v povojnovom režime sovietskeho typu nemali konca. V protifašistickom odboji bol jej otec Dušan Viest mladší spravodajským The post Kniha spomienok s názvom „V mene republiky“ otvára málo známu kapitolu našich dejín appeared first on WomanMan. Čítané: (1)

Chcete sa stať romantickou divou? Skúste to s týmito kúskami od KiK.

19.05.2024 14:15 Romantická ženská móda je známa svojou jemnosťou, ženskosťou a nádychom nostalgie. Zahŕňa kusy oblečenia zdobené kvetinovými vzormi, v pastelových odtieňoch či šaty s elegantnými detailmi. Ak sa chcete stať romantickou divou, módne kúsky od KiK môžu byť vašou tajnou zbraňou. Kvetiny a pastelové farby Jemné kvetinové vzory a pastelové farby sú základom romantického šatníka. Nemusíte ostať len pri The post Chcete sa stať romantickou divou? Skúste to s týmito kúskami od KiK. appeared first on WomanMan. Čítané: (1)

Gorals a Viliam Kalman zabávajú v novinke traktorového kolotoča

19.05.2024 14:15 Známy hudobník Štefan Repka so svojím hudobným zoskupením Gorals predstavuje novinku s názvom Traktor. Líder kapely, ktorý je tiež známy svojím 25-ročným pôsobením v kapele Kollárovci, sa spojil s renomovaným zabávačom a bývalým členom kapely Drišľak Viliamom Kalmanom, aby spoločne vytvorili originálnu skladbu so zábavným videoklipom traktorového kolotoča. Kapela Gorals predstavuje hudobné zoskupenie talentovaných hudobníkov z The post Gorals a Viliam Kalman zabávajú v novinke traktorového kolotoča appeared first on WomanMan. Čítané: (1)

Zakráčaj si v nedeľu 19. mája so svojím lekárom a urob tak správny krok k zlepšeniu svojho zdravia

18.05.2024 08:30 Slovenská spoločnosť všeobecného praktického lekárstva už šiesty rok organizuje originálne podujatie KROKOVAČKA. Ukazuje, že pravidelná chôdza je skvelým preventívnym prostriedkom množstva závažných ochorení za nulové finančné aj ekologické náklady. Všeobecní lekári sa cieľavedome roky venujú prevencii a zároveň šetria planétu. Stali sa predvojom  hlavnej myšlienky Svetového dňa rodinných lekárov na rok 2024: Zdravá planéta, zdraví The post Zakráčaj si v nedeľu 19. mája so svojím lekárom a urob tak správny krok k zlepšeniu svojho zdravia appeared first on WomanMan. Čítané: (1)

Tančiareň pri fontáne Družba pod holým nebom opäť v Bratislave

18.05.2024 08:30 Po minuloročnom úspechu sa aj tento rok bude konať Tanečné open air podujatie. Bratislava sa tak opäť zaradí medzi svetové metropoly ako Barcelona, Paríž či Budapešť, kde sa tancuje salsa a iné vášnivé rytmy priamo na ulici. Pridať sa môže ktokoľvek. Podujatie Tanec pri fontáne zorganizovali tanečníci prvýkrát minulý rok a uskutočnilo sa celkovo osemkrát v mesiacoch august The post Tančiareň pri fontáne Družba pod holým nebom opäť v Bratislave appeared first on WomanMan. Čítané: (1)

IBD bez hraníc: Crohnova choroba a ulcerózna kolitída nie sú len o zápale čriev

17.05.2024 11:45 Vedeli ste, že IBD – chronické zápalové ochorenia čriev, teda Crohnova choroba a ulcerózna kolitída sa môže prejaviť nielen zápalom v tráviacej sústave, ale aj v kĺboch, očiach či na koži? Ide o tzv. mimočrevné prejavy, ktoré postihujú až polovicu pacientov. Tento fakt pripomínajú gastroenterológovia spoločne s pacientmi pri príležitosti Svetového dňa IBD, ktorý si The post IBD bez hraníc: Crohnova choroba a ulcerózna kolitída nie sú len o zápale čriev appeared first on WomanMan. Čítané: (1)

Čo treba vedieť pred nákupom multifunkčnej tlačiarne

17.05.2024 11:45 Mať viac funkcií v jednom znie vždy ako výhoda. Multifunkčná tlačiareň dokáže naozaj viac vecí, len nie naraz. Otázkou je, či ich naozaj všetky využijete a koľko to bude vo finále stáť. Kým atramentová alebo laserová tlačiareň dokáže iba jednu vec – tlačiť, multifunkčná tlačiareň vie robiť aj kópie a skenovať. V minulosti mali tieto zariadenia aj funkciu posielania The post Čo treba vedieť pred nákupom multifunkčnej tlačiarne appeared first on WomanMan. Čítané: (1)

Corrupt: Skazení. 1.diel temnej romantickej série Diablova noc

16.05.2024 15:45 1.diel série Diablova noc, v ktorom to iskrí, obsahuje rôzne citlivé témy ako sexuálne napadnutie, znásilnenie, zneužívanie detí, únos, či zmienky o inceste.Dark romance Corrupt: Skazení, ktorá naozaj prekračuje niektoré morálne hranice. Štyria jazdci v maskách, Dieblova noc a pomsta… Čakali sme.Boli sme trpezliví.A teraz sa splní každá jej nočná mora. Erika: Povedali mi, že sny sú The post Corrupt: Skazení. 1.diel temnej romantickej série Diablova noc appeared first on WomanMan. Čítané: (1)

Únia pre zdravšie srdce oslavuje svoje jubileum vzdelávaním ľudí – projektom Odpovede zo srdca

15.05.2024 19:15 Únia pre zdravšie srdce oslavuje 10 rokov od svojho vzniku. Za ten čas zorganizovala množstvo edukačných aktivít pre širokú verejnosť, tlačových konferencií pre novinárov a mnoho ďalších aktivít, v ktorých spájala pacientov s najväčšími kardiologickými špičkami. Dôkazom toho je aj najnovšia edukačná aktivita Odpovede zo srdca. Občianske združenie Únia pre zdravšie srdce chcelo prispieť k zlepšeniu zdravia sŕdc všetkých The post Únia pre zdravšie srdce oslavuje svoje jubileum vzdelávaním ľudí – projektom Odpovede zo srdca appeared first on WomanMan. Čítané: (1)

Madeira je sen. Sne ukrytý v príbehu…

14.05.2024 13:45 Láska spája protiklady, láska brúsi hrany, láska z nás robí ľudí…Aj o tom je nový román Beatrix Zaťkovej Dlhá cesta na Madeiru. Krásny príbeh o sile lásky, prežiarený slnkom a morom, plný dobrodružstva. Príbeh, ktorý vám spríjemní prichádzajúce letné dni a prenesie vás na miesta, na ktorých ste ešte neboli.Zbavte sa starostí, zabudnite na problémy a užívajte si Dlhú cestu The post Madeira je sen. Sne ukrytý v príbehu… appeared first on WomanMan. Čítané: (1)

Košická noc múzeí a galérií 2024 predstavuje návštevníkom skutočne unikátny program

13.05.2024 17:00 Košice aj tento rok otvoria dvere do sveta umenia, vedy a histórie v rámci obľúbeného podujatia Košická noc múzeí a galérií, ktoré sa uskutoční 18. mája 2024 od 17. hodiny do polnoci. Tento rok sa návštevníci môžu tešiť na pestrý program v popredných kultúrnych inštitúciách ako sú Východoslovenské múzeum, Slovenské technické múzeum, Múzeum Vojtecha Löfflera a The post Košická noc múzeí a galérií 2024 predstavuje návštevníkom skutočne unikátny program appeared first on WomanMan. Čítané: (1)