Kandidátku Progresívneho Slovenska v Európskych voľbách 2024 povedie bývalý predseda vlády Ľudovít Ódor

24.01.2024 15:01 Kandidátku Progresívneho Slovenska v Európskych voľbách 2024 povedie bývalý predseda vlády Ľudovít Ódor. Vážim si, že sa rozhodol pridať k našej snahe obhájiť víťazstvo z posledných eurovolieb a zabrániť tomu, aby Smer ovládol všetko, vyhlásil predseda PS a podpredseda NR SR Michal Šimečka. „Progresívne Slovensko je hnutie, ktoré má na prvom mieste budúcnosť Slovenska. Preto... The post Kandidátku Progresívneho Slovenska v Európskych voľbách 2024 povedie bývalý predseda vlády Ľudovít Ódor appeared first on Progresívne Slovensko.

Progresívne Slovensko podáva návrh na odvolanie ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej

24.01.2024 15:01 Progresívne Slovensko podáva návrh na odvolanie ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej. Tejto vláde nezáleží na Slovensku a nezáleží jej na kultúre, inak by ju nezverili pani Šimkovičovej, ktorú do funkcie vyniesli klamstvá, konšpirácie a nenávisť k menšinám, vyhlásil predseda PS a podpredseda NR SR Michal Šimečka. “To jediné, na čom Ficovi, Dankovi a Pellegrinimu záleží, je... The post Progresívne Slovensko podáva návrh na odvolanie ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej appeared first on Progresívne Slovensko.

Náš tlak funguje, teraz musíme vytrvať. Ľudí pozývame na ďalšie protesty.

17.01.2024 00:15 Náš tlak funguje, teraz musíme vytrvať, ľudí preto pozývame na ďalšie protesty, vyhlásil predseda Progresívneho Slovenska a podpredseda NR SR Michal Šimečka. Protesty sa uskutočnia opäť najbližší štvrtok o 18:00 v Bratislave a ďalších 14 mestách po celom Slovensku. “Aj vďaka protestom, aj vďaka spolupráci tu v parlamente sme prijatie promafiánskeho balíčka zdržali o celé... The post Náš tlak funguje, teraz musíme vytrvať. Ľudí pozývame na ďalšie protesty. appeared first on Progresívne Slovensko.

Opozícia ohlásila ďalšie protesty, koaliční predstavitelia podľa Šimečku sami pozývajú ľudí na námestia

16.01.2024 14:15 Protivládne protesty po rekordnej účasti vo štvrtok pokračujú. Najbližšie sa uskutočnia v Bratislave na Námestí SNP a v ďalších slovenských mestách opäť vo štvrtok, 18. januára o 18:00. Oznámili to lídri strán Progresívne Slovensko , Kresťanskodemokratické hnutie a Sloboda a Solidarita . Predseda PS Michal Šimečka hovorí, že koaliční predstavitelia sami pozývajú ľudí na... The post Opozícia ohlásila ďalšie protesty, koaliční predstavitelia podľa Šimečku sami pozývajú ľudí na námestia appeared first on Progresívne Slovensko.

Vláda Roberta Fica trestá cez dotácie ľudí, ktorí volili nezávislých a opozičných starostov a starostky

16.01.2024 14:15 Poslankyňa NR SR Jana Hanualiková a poslanec NR SR Marek Lackovič z Progresívneho Slovenska poukazujú na nespravodlivé udeľovanie dotácií počas výjazdového rokovania vlády v Trenčíne. Väčšina dotovaných obcí má koaličné vedenie, hoci koaličné strany v posledných komunálnych voľbách zastúpili len tretinu všetkých obcí, upozoňuje Hanuliaková. “Obce v Trenčianskom kraji dostanú spolu viac ako... The post Vláda Roberta Fica trestá cez dotácie ľudí, ktorí volili nezávislých a opozičných starostov a starostky appeared first on Progresívne Slovensko.

Predstavujeme prvý balík konkrétnych opatrení na podporu podnikavosti a naštartovanie ekonomiky

12.01.2024 18:00 Progresívne Slovensko predstavuje prorastový balík, do parlamentu predkladá štyri návrhy zákonov pre ekonomický rast. Štátny rozpočet aj konsolidačný balík Ficovej vlády podľa hnutia nešetrí, ani neinvestuje, len prejedá našu budúcnosť. My naopak chceme a vieme slovenskú ekonomiku naštartovať, vyhlásil ekonomický expert a poslanec NR SR Štefan Kišš. “Na Slovensku máme vysoké daňovo-odvodové zaťaženie práce. Spomaľuje... The post Predstavujeme prvý balík konkrétnych opatrení na podporu podnikavosti a naštartovanie ekonomiky appeared first on Progresívne Slovensko.

Ficova vláda si myslí, že môže mať všetko. Nesmieme to dopustiť

12.01.2024 18:00 Do protivládnych protestov sa dnes zapojilo najviac miest od ich začiatku, štrnásť. Ľudia na celom Slovensku vidia, že vláda Roberta Fica unáša štát a odmietajú to nechať tak, vyhlásil predseda Progresívneho Slovenska a podpredseda NR SR Michal Šimečka. “Rušia nezávislosť inštitúcií a dávajú ich ako léno svojim ľuďom. Ničia živobytie čestných ľudí a dávajú slobodu... The post Ficova vláda si myslí, že môže mať všetko. Nesmieme to dopustiť appeared first on Progresívne Slovensko.

Arogantný a osobný útok predsedu vlády na mňa a na PS ukazuje, že Robert Fico je v úzkych a bojí sa

12.01.2024 18:00 Predseda Progresívneho Slovenska a podpredseda NR SR Michal Šimečka upozornil na arogantný a osobný útok Roberta Fica na neho aj ďalších poslancov a poslankyne PS. Premiér týmto prízemným útokom jasne ukazuje, že je v úzkych a bojí sa, vyhlásil. “Pán Fico nevie odpovedať na otázku o kúpe luxusnej nehnuteľnosti od vlastného poslanca Muňka výrazne pod... The post Arogantný a osobný útok predsedu vlády na mňa a na PS ukazuje, že Robert Fico je v úzkych a bojí sa appeared first on Progresívne Slovensko.

Riaditeľ TANAP-u Olexa je usvedčený pytliak, vyzývame ho na odstúpenie

12.01.2024 18:00 Progresívne Slovensko vyzýva riaditeľa Tatranského národného parku Petra Olexu na odstúpenie. Náš najstarší národný park nemôže viesť usvedčený pytliak, vyhlásila podpredsedníčka Výboru NR SR pre pôdohospodárstvo a životné prostredie Tamara Stohlová. “Pán Olexa vo vzťahu k prírode konal protizákonne. Nielenže usmrtil chráneného živočícha, vlka dravého, ale nechal si aj jeho lebku. Aby si ju doma... The post Riaditeľ TANAP-u Olexa je usvedčený pytliak, vyzývame ho na odstúpenie appeared first on Progresívne Slovensko.

Predĺženie odvodovej úľavy pre potravinárov nezníži ľuďom účet za potraviny, len prehĺbi finančné problémy Slovenska 

12.01.2024 18:00 Koalíciu opäť dobiehajú jej predvolebné sľuby. Najnovšie navrhuje ďalšie odpúšťanie odvodov v poľnohospodárstve a potravinárstve. Ekonomickí experti Progresívneho Slovenska upozorňujú, že toto nesystémové opatrenie neprinesie lacnejšie potraviny, len zatne 35-miliónovú sekeru do štátneho rozpočtu. “Zníženie odvodov pre zamestnávateľov poľnohospodárstve a potravinárstve nezníži konečné ceny potravín. Ak chce vláda riešiť ceny potravín, musí začať u ľudí,... The post Predĺženie odvodovej úľavy pre potravinárov nezníži ľuďom účet za potraviny, len prehĺbi finančné problémy Slovenska  appeared first on Progresívne Slovensko.

Slovensko neodsúdilo ruské použitie severokórejských rakiet, iniciujeme zvolanie mimoriadneho výboru

11.01.2024 00:45 Poslanec NR SR a podpredseda Progresívneho Slovenska Tomáš Valášek iniciuje zvolanie mimoriadneho zahraničného výboru. 48 ministrov zahraničných vecí včera jasne odsúdilo ruský útok na Ukrajinu za použitia severokorejských balistických rakiet, Slovensko sa nepridalo, upozornil. “Keď sa ruský a severokórejský diktátor spoja v útoku na demokratickú krajinu, väčšina slobodných štátov v tom má jasno: agresiu diktátorov... The post Slovensko neodsúdilo ruské použitie severokórejských rakiet, iniciujeme zvolanie mimoriadneho výboru appeared first on Progresívne Slovensko.

V zápase za demokraciu pokračujeme, ukážme spoločne Ficovej vláde, že nemôžu mať všetko

11.01.2024 00:45 Problémy, ktoré Slovensku prináša Ficova vláda, zostali aj po novom roku, upozornil predseda Progresívneho Slovenska a podpredseda NR SR Michal Šimečka. Naďalej čelíme škandalóznej legislatívnej smršti, ktorú táto vláda spustila okamžite po svojom nástupe k moci, vyhlásil. “V zrýchlenom konaní, s vylúčením odbornej diskusie a verejnosti, chcú prijať desiatky zásadných zmien, ktoré drasticky menia podobu... The post V zápase za demokraciu pokračujeme, ukážme spoločne Ficovej vláde, že nemôžu mať všetko appeared first on Progresívne Slovensko.

Protesty proti promafiánskemu balíčku budú pokračovať vo štvrtok

11.01.2024 00:45 Najbližšie protesty proti návrhu trestného zákona, ktorý obsahuje aj zrušenie Úradu špeciálnej prokuratúry, sa uskutočnia v Bratislave na Námestí SNP a v ďalších slovenských mestách vo štvrtok 11. januára o 18:00, oznámili lídri strán PS, KDH a SaS.  „Robert Fico zaznamenal prvú prehru, keď chcel dať zrušenie ÚŠP ako darček svojim oligarchom už pred Vianocami.... The post Protesty proti promafiánskemu balíčku budú pokračovať vo štvrtok appeared first on Progresívne Slovensko.

Vláda si dláždi cestu pre predražené projekty a pofidérne zákazky

04.01.2024 19:15 Vláda sa chystá obmedziť hodnotu za peniaze pri rozhodovaní o investičných projektoch. Je to zlá správa pre daňovníkov, upozorňuje poslanec NR SR za Progresívne Slovensko Štefan Kišš. Podľa vyjadrení ministra dopravy Ráža vláda pripravuje legislatívu, ktorá obmedzí úlohu Útvaru hodnoty za peniaze pri príprave veľkých projektov.  “Robiť projekty bez dôslednej analýzy znamená predražené a horšie... The post Vláda si dláždi cestu pre predražené projekty a pofidérne zákazky appeared first on Progresívne Slovensko.

Šimečka víta veto prezidentky, návrh kompetenčného zákona unáša nezávislé inštitúcie

04.01.2024 19:15 Predseda Progresívneho Slovenska Michal Šimečka víta rozhodnutie prezidentky Zuzany Čaputovej, ktorá vetovala novelu kompetenčného zákona. „Táto novela je veľmi nebezpečný návrh, ktorý unáša nezávislé inštitúcie ako je Štatistický úrad, či Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou a zároveň dláždi cestu pre Tibora Gašpara, aby sa mohol stať riaditeľom SIS,“ vyhlásil Šimečka. Prezidentka kritizuje nielen viaceré... The post Šimečka víta veto prezidentky, návrh kompetenčného zákona unáša nezávislé inštitúcie appeared first on Progresívne Slovensko.