Ak má Fico mierový plán pre Ukrajinu, mal by nám ho ukázať

27.02.2024 23:00 Premiér Robert Fico hazarduje s verejnou mienkou a predvádza falošnú marketingovú operáciu s cieľom odviesť pozornosť od domácich problémov, povedal na tlačovom brífingu predseda Progresívneho Slovenska a NR SR Michal Šimečka. Dokazuje to podľa neho, že premiér je v úzkych. Fico podľa Šimečku úplne nehanebne klame o zaťahovaní Slovenska do vojny. Popritom neustále kritizuje Európsku... The post Ak má Fico mierový plán pre Ukrajinu, mal by nám ho ukázať appeared first on Progresívne Slovensko.

Predstavili sme prorodinný balíček, prináša škôlkovné až do 450 eur mesačne

26.02.2024 16:45 Skupina poslankýň a poslanec Progresívneho Slovenska predstavili prvé dva zákony z prorodinného balíčka, ktorý pomáha rodičom detí v predškolskom veku. Škôlkovné až do výšky 450 eur mesačne si bude môcť uplatniť každý pracujúci alebo študujúci rodič, ktorý dáva dieťa do materskej školy, vyhlásila podpredsedníčka Výboru pre sociálne veci NR SR Simona Petrík. “Opravili sme tak zákon o... The post Predstavili sme prorodinný balíček, prináša škôlkovné až do 450 eur mesačne appeared first on Progresívne Slovensko.

Ukrajina si po dvoch rokoch krvavej ruskej agresie zaslúži podporu

23.02.2024 19:45 Ukrajina si zaslúži maximálnu podporu od svojich spojencov a susedov, povedal pri príležitosti druhého výročia krvavej ruskej agresie predseda Progresívneho Slovenska a podpredseda NR SR Michal Šimečka. Pred ruskou ambasádou v Bratislave do Kremľa odkázal, že Slováci činy ruského prezidenta Vladimira Putina odsudzujú a žiadajú zastavenie agresie. “Toto nie je abstraktné utrpenie, toto nie sú... The post Ukrajina si po dvoch rokoch krvavej ruskej agresie zaslúži podporu appeared first on Progresívne Slovensko.

Kandidátku PS v európskych voľbách posilní Veronika Cifrová Ostrihoňová a Ľubica Karvašová

20.02.2024 21:00 Progresívne Slovensko vo voľbách do Európskeho parlamentu posilní Veronika Cifrová Ostrihoňová aj Ľubica Karvašová, kandidovať nebude nikto z poslancov NR SR. Slovensko stále má nádej a má budúcnosť, ktorú nám nedokáže zobrať ani Robert Fico, ani jeho sluhovia, vyhlásil predseda PS a podpredseda EP Michal Šimečka. “Jediný spôsob, ako zvrátiť ich snahu o ovládnutie krajiny sú... The post Kandidátku PS v európskych voľbách posilní Veronika Cifrová Ostrihoňová a Ľubica Karvašová appeared first on Progresívne Slovensko.

Pripravili sme na Ústavný súd podnet na preskúmanie novely Trestného zákona a žiada o pozastavenie jej účinnosti 

20.02.2024 21:00 Progresívne Slovensko pripravilo na Ústavný súd podnet na preskúmanie novely Trestného zákona, v ktorom bude rovnako ako prezidentka Čaputová žiadať pozastavenie účinnosti. Novela nemôže vstúpiť do účinnosti ani na jediný deň, inak napácha nezvratné škody pre spoločnosť, vyhlásil predseda PS a podpredseda NR SR Michal Šimečka. “Naše hnutie má k dispozícií potrebných 30 poslancov a... The post Pripravili sme na Ústavný súd podnet na preskúmanie novely Trestného zákona a žiada o pozastavenie jej účinnosti  appeared first on Progresívne Slovensko.

Rozhodnutie prezidentky považujeme za správne. Ústavného súdu sa zjavne bojí aj Robert Fico

20.02.2024 21:00 Progresívne Slovensko považuje dnešné rozhodnutie prezidentky Zuzany Čaputovej o podaní novely Trestného zákona na Ústavný súd za správne. Od začiatku zdôrazňujeme, že je najdôležitejšie, aby promafiánsky balíček nenadobudol právoplatnosť ani na jediný deň, vyhlásil predseda PS a podpredseda NR SR Michal Šimečka. “Takú rozsiahlu zmenu Trestného zákona, ktorá sa navyše udiala v skrátenom legislatívnom konaní,... The post Rozhodnutie prezidentky považujeme za správne. Ústavného súdu sa zjavne bojí aj Robert Fico appeared first on Progresívne Slovensko.

Slovensko môže kvôli promafiánskemu balíčku prísť o miliardy, vyzývame ministra Suska k zverejneniu výhrad

13.02.2024 15:45 Slovensku hrozí strata miliárd z eurofondov v dôsledku prijatia novely Trestného zákona, vyplýva z korešpondencie medzi Slovenskom a Európskou komisiou. Vyzývame ministra spravodlivosti Borisa Suska, aby túto komunikáciu zverejnil, a prevzal politickú zodpovednosť za ignorovanie výhrad Komisie, vyhlásil predseda PS a podpredseda NR SR Michal Šimečka.  “Žiadame o zverejnenie výhrad Komisie, ktoré vláde poslala v... The post Slovensko môže kvôli promafiánskemu balíčku prísť o miliardy, vyzývame ministra Suska k zverejneniu výhrad appeared first on Progresívne Slovensko.

Vláda chce nebezpečné zmeny vo verejnom obstarávaní pretlačiť dvoma novelami zákonov

12.02.2024 19:45 Progresívne Slovensko varuje pred nebezpečnými zmenami v zákone o verejnom obstarávaní, ktoré chce vláda pretlačiť dvoma novelami zákonov. Vďaka nášmu včasnému upozorneniu vláda síce čiastočne zjemnila niektoré úpravy, plánované zmeny však aj naďalej predstavujú veľké riziko, vyhlásil predseda PS a podpredseda NR SR Michal Šimečka. “Vláda sa po novom snaží pretlačiť svoje návrhy cez dve... The post Vláda chce nebezpečné zmeny vo verejnom obstarávaní pretlačiť dvoma novelami zákonov appeared first on Progresívne Slovensko.

Ozbrojené zložky poškodzujú neodborné zmeny vyzbrojovania, Kaliňák v nich pokračuje

10.02.2024 17:00 Popri dlhodobom podfinancovaní nič tak neublížilo ozbrojeným silám SR, ako chaotické a neodborné zmeny v pláne vyzbrojovania, uviedol podpredseda Progresívneho Slovenska a poslanec NR SR Tomáš Valášek. V takomto prístupe pokračuje aj súčasný minister obrany Robert Kaliňák, ktorý tento týždeň avizoval už druhú zásadnú zmenu vo výzbroji OS SR, dodal. „Zloženie našich síl sa nezrodilo... The post Ozbrojené zložky poškodzujú neodborné zmeny vyzbrojovania, Kaliňák v nich pokračuje appeared first on Progresívne Slovensko.

V parlamente ste opozíciu umlčali, ale slovenské ženy neumlčíte 

10.02.2024 17:00 Na spoločnej tlačovej konferencii opozičných političiek dnes poslankyňa NR SR Zuzana Števulová upozornila, že vládna koalícia svojim hlasovaním o novele Trestného zákona pošliapala práva všetkých žien a dievčat na Slovensku. V parlamentnej rozprave ste opozíciu umlčali, ale slovenské ženy neumlčíte, dodala.  “Sme nahnevané, pretože vládna koalícia včera nehanebne silou pretlačila promafiánsky balíček. Odsúdeniahodným spôsobom skrátila... The post V parlamente ste opozíciu umlčali, ale slovenské ženy neumlčíte  appeared first on Progresívne Slovensko.

Európska komisia zastavila hodnotenie Plánu obnovy, hrozí prepadnutie 920 miliónov eur

09.02.2024 00:00 Európska komisia zastavila hodnotenie v procese vyplácania štvrtej platby z Plánu obnovy za 920 miliónov eur. Sú za tým vážne obavy z ohrozenia právneho štátu či udržateľnosti verejných financií, uviedol predseda Progresívneho Slovenska Michal Šimečka.   “Slovensko neuvidí takmer miliardu eur z Plánu obnovy, kým vláda Fica a Pellegriniho nevysvetlí Európskej komisii svoje problematické kroky. Nejde... The post Európska komisia zastavila hodnotenie Plánu obnovy, hrozí prepadnutie 920 miliónov eur appeared first on Progresívne Slovensko.

Vládna koalícia dúfa, že to zajtra skončí, ale my všetci prídeme znovu

09.02.2024 00:00 Predseda Progresívneho Slovenska a podpredseda NR SR Michal Šimečka na proteste pred parlamentom upozornil na zvrátenosť trestnej novely a falošné argumenty koalície. Vládni poslanci nevedia, ani nechcú vedieť, čo vlastne schvaľujú, vyhlásil. “Najprv argumentovali zosúladením trestného práva s EÚ, potom zas jeho humanizáciou. Oba tieto argumenty sa im úplne rozsypali, ich falošnosť vyvrátila Európska komisia,... The post Vládna koalícia dúfa, že to zajtra skončí, ale my všetci prídeme znovu appeared first on Progresívne Slovensko.

100 dní ministra Tarabu ukázalo, že ochrana prírody je preňho len prekážkou

09.02.2024 00:00 Sto dní ministra životného prostredia Tomáša Tarabu ukázalo, že jeho prioritou nie je príroda, ale biznis zaseknutý v minulom storočí. Jeho ministrovanie sa nieslo v duchu nesplnených predvolebných sľubov, brutálnych personálnych čistiek a riešeniach škodlivých pre životné prostredie, vyhlásila podpredsedníčka Výboru NR SR pre pôdohospodárstvo a životné prostredie Tamara Stohlová. “Tomáš Taraba neskrýval ambíciu stať sa... The post 100 dní ministra Tarabu ukázalo, že ochrana prírody je preňho len prekážkou appeared first on Progresívne Slovensko.

Zvolávame na stredu veľký protest pred parlamentom

06.02.2024 01:15 Progresívne Slovensko, SaS a KDH zvolávajú protest pred Národnú radu SR na najbližšiu stredu o 17:00. Práve vtedy by podľa doterajšieho priebehu rozpravy malo dôjsť k hlasovaniu o promafiánskom balíčku. Preto chceme vládnym poslancom a poslankyniam ukázať, že Slovensko je PROTI jeho prijatiu, vyhlásil predseda PS a podpredseda NR SR Michal Šimečka.  “Pozývame v stredu... The post Zvolávame na stredu veľký protest pred parlamentom appeared first on Progresívne Slovensko.

Nedovolíme vláde ovládnuť štát, spúšťame kampaň “Nemôžu mať všetko”

06.02.2024 01:15 Progresívne Slovensko 100 dní po začiatku Ficovej vlády upozorňuje na plné námestia a spúšťa kampaň “Nemôžu mať všetko”. Namiesto plnenia predvolebných sľubov rieši koalícia dookola iba seba a svojich ľudí, vyhlásil predseda PS a podpredseda NR SR Michal Šimečka. “Včera sme videli ten výsledok: 60-tisíc ľudí v uliciach vyše 30 miest po celom Slovensku. To... The post Nedovolíme vláde ovládnuť štát, spúšťame kampaň “Nemôžu mať všetko” appeared first on Progresívne Slovensko.