Rezort zdravotníctva predstavil nové fungovanie detských ambulantných pohotovostí: Toto sa zmení!

07.05.2024 01:46 BRATISLAVA - Ordinačné hodiny ambulantných pohotovostí pre deti by sa mohli od 1. júla skrátiť z 22.00 h do 20.00 h. Zabezpečiť to má pozmeňujúci návrh zákona, ktorý v pondelok predstavila ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková . Zároveň sa v ňom navrhuje, aby boli pediatri v rámci svojich bežných ordinačných hodín v ambulanciách pacientom k dispozícii každý pracovný deň v týždni, z toho minimálne jeden deň ordinovali do 18.00 h. Čítané: (3)

Polícia pátra po 57-ročnom Milošovi z Kotešovej: Nevideli ste ho?

07.05.2024 01:46 BYTČA - Polícia žiada verejnosť o pomoc pri pátraní po nezvestnom 57-ročnom Milošovi Galovičovi z obce Kotešová v okrese Bytča. Ako informovala krajská policajná hovorkyňa Zuzana Šefčíková, nezvestný je od 30. apríla, keď ho naposledy videli v obci Kotešová a od tej doby nepodal o sebe žiadnu správu. Čítané: (2)

Na železničnom priecestí sa zrazil vlak s osobným autom! Na mieste zasahovali hasiči

07.05.2024 01:46 TURZOVKA - Železničnú dopravu v úseku Turzovka - Makov v pondelok okolo 16.30 h ochromila dopravná nehoda priamo v centre Turzovky. Ako informovalo operačné stredisko Hasičského a záchranného zboru v Žiline, na železničnom priecestí sa zrazil osobný vlak s autom. Čítané: (2)

Ministri pod Poľanou hovorili o návrhu zákona na odstraňovanie drevín

07.05.2024 01:46 DETVA - Slovensko má tretie najlepšie podmienky na pestovanie poľnohospodárskych plodín v rámci celej Európskej únie . Po stretnutí s lokálnymi poľnohospodármi v Detve to povedal minister životného prostredia Tomáš Taraba . Napriek tomu však podľa neho patríme medzi štáty EÚ, ktoré sú najmenej potravinovo sebestačné. Čítané: (2)

Pri požiari pneuservisu a skladu v Rimavskej Sobote zasahovalo vyše 30 hasičov

07.05.2024 01:46 RIMAVSKÁ SOBOTA - Viac ako 30 profesionálnych i dobrovoľných hasičov zasahovalo v pondelok popoludní pri požiari pneuservisu a skladu pneumatík v Rimavskej Sobote. Hasičom sa požiar podarilo lokalizovať, príčina požiaru je v štádiu vyšetrovania. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici Júlia Zeleňáková. Čítané: (2)

V Partizánskom naďalej platí tretí stupeň povodňovej aktivity

07.05.2024 01:46 PARTIZÁNSKE - Mesto Partizánske zatiaľ neodvolalo tretí stupeň povodňovej aktivity. Rovnako tam naďalej platí i mimoriadna situácia. Tretí stupeň povodňovej aktivity mesto vyhlásilo po prietrži mračien, ktorá v sobotu vytopila viacero domov v mestskej časti Návojovce. V pondelok to uviedol primátor Jozef Božik. Čítané: (2)

Mimovládka hromží: TOTO pravidlo volieb je na čase konečne zmeniť! Hovoria o jeho nezmyselnosti

07.05.2024 01:46 BRATISLAVA – K voľbám patrí aj predvolené moratórium. To stále beží aj v tejto chvíli. Ak ste sa však v posledných dňoch pozreli na aktivity niektorých politikov na sociálnych sieťach, pri mnohých ich príspevkoch ste mohli len krútiť hlavou nad tým, či ešte sú v súlade s pravidlami. Mnohí z nich si totiž ťažkú hlavu s dodržiavania moratória nerobili. Všimla si to aj mimovládna organizácia Transparency International Slovensko, ktorá sa zamýšľa nad jeho zmyslom. Čítané: (2)

Europoslankyňa Beňová je ZHROZENÁ! Želať trojročnému dievčatku niečo takéto je šialené

07.05.2024 01:46 BRATISLAVA - Europoslankyňa Monika Beňová sa venuje okrem práci v Európskom parlamente aj mamičkovským povinnostiam. Leu, ktorá vlani v novembri oslávila tri roky, má s právnikom Ľubomírom Klčom. Aj keď je to náročné, Beňová sa snaží oba svety zvládať. Cez víkend však ostala zhrozená, keď uvidela komentár na jej profile na sociálnej sieti. Jej dcére niekto želal, "aby zhorela v pekle". Čítané: (2)

POZOR na dnešné búrky, budú horšie ako hlásili prvotné predpovede: Hrozí aj tornádo?

07.05.2024 01:46 BRATISLAVA - Dnešné búrky by podľa odborníkov mali byť horšie ako meteorológovia predpokladali. Môžu priniesť nebezpečné sprievodné javy ako supercely, multicely, krupobitie alebo dokonca aj tornádo. Čítané: (2)

Na ceste v Terchovej platia dopravné obmedzenia: Cestári budú na nej pracovať

07.05.2024 11:45 TERCHOVÁ - Motoristov prechádzajúcich po ceste II/583 medzi Terchovou a Zázrivou čakajú v tomto týždni dopravné obmedzenia. S výnimkou stredy 8. mája budú na 240-metrovom úseku cesty v časti Biely Potok pracovať cestári. Informovala o tom hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja Eva Lacová. Čítané: (1)

ROZHOVOR s odborníčkou z Lidla: Prečo sa môžu líšiť ceny na Slovensku a v Nemecku?

07.05.2024 11:45 BRATISLAVA - #Lidl patrí medzi najobľúbenejšie reťazce na Slovensku, a to nielen vďaka svojim cenám a tovaru. Aj teba zaujíma, koľko našich výrobkov v ňom nájdeš, kam do sveta ich vyváža alebo v čom sme ako zákazníci špecifickí? Porozprávali sme sa s Justynou Siekanko, ktorá je konateľkou Lidl Slovenská republika pre rezort nákupu. Čítané: (1)

Pred inauguráciou bude mať Hlas snem: Budú voliť predsedu strany, informoval Šutaj Eštok

07.05.2024 11:45 BRATISLAVA - Pred inauguráciou Petra Pellegriniho za prezidenta bude mať Hlas-SD veľký snem, kde budú voliť nového predsedu strany. Pre médiá to uviedol minister vnútra Matúš Šutaj Eštok . Verí, že bude zvolený dobrý predseda strany, ako je aktuálne Pellegrini. Čítané: (1)

Poslanci začali ďalší týždeň schôdze: Odhlasovať majú viacero návrhov

07.05.2024 11:45 BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady SR sa po víkendovej prestávke vrátili v utorok ráno do lavíc. Rokovanie začali návrhom poslankyne Veroniky Remišovej , ktorá by chcela uznesením odsúdiť "škandalózne správanie predsedu vlády SR Roberta Fica, ktorý mimoriadne nevhodným a agresívnym spôsobom ponížil štátnych úradníkov a zdegradoval úroveň verejnej debaty". Čítané: (1)

AKTUÁLNE Bombová hrozba rastie: Pribúdajú ďalšie školy: Žiakov evakuujú

07.05.2024 11:45 BRATISLAVA - Pribudli ďalšie školy. Bombu nahlásil anonym už aj v Banskobystrickom, Prešovskom a Košickom kraji. Študentov evakuujú. Polícia sa prípadom zaoberá. Čítané: (1)

Dopravu v Bratislave a okolí komplikuje v utorok ráno nehoda aj kolóny

07.05.2024 11:45 BRATISLAVA - Dopravu v Bratislave a okolí komplikuje v utorok ráno nehoda aj kolóny. Informuje o tom Zelená vlny RTVS a dopravný servis Stella centrum. Čítané: (1)