Návyky, ktoré vám bránia vyzerať dobre a obliekať sa štýlovo

Datum: 07.07.2022

Aby ste vyzerali dobre, nestačí len rozvíjať zmysel pre vkus alebo nájsť svoj vlastný štýl. Môžete mať veľký šatník plný trendových kúskov alebo prostriedkov na nákup toho, čo sa vám naozaj páči.

Návyky, ktoré vám bránia vyzerať dobre a obliekať sa štýlovo

Ale s týmto všetkým nebudete vyzerať o nič lepšie a v niektorých prípadoch ešte horšie ako vaše okolie. Môžete mať totiž zvyky, ktoré vám bránia dobre sa obliekať.

Ideš na poslednú chvíľu

Ak dochvíľnosť a vyrovnanosť nie sú vašou silnou stránkou, s najväčšou pravdepodobnosťou ste zvyknutí vyberať si oblečenie 5 minút pred odchodom von. Oblečiete si tak to, čo vám ako prvé padne do oka alebo vypadne zo skrine.

Nájdite v sebe silu pripraviť si oblečenie vopred. Urobte to isté s doplnkami, aby ste ráno nestáli pri zrkadle s premýšľaním, či sa kravata hodí ku košeli, alebo sa musíte prezliecť.

Nepoužívate príslušenstvo

Vďaka doplnkom môže každý vyzerať štýlovo. Ak túto možnosť ignorujete, nie je prekvapením, že máte problémy s vytvorením skutočne kompletného vzhľadu. Začnite experimentovať: nasaďte si hodinky, vymeňte kravaty, zoberte tašku, ktorá nahradí batoh. Nezabudnite, že aj prstene, náramky či retiazky môžu urobiť váš vzhľad zaujímavejším.

Kupujete len to, čo je trendy

Je skvelé, ak sledujete trendy a snažíte sa do svojho šatníka zaradiť módne kúsky. Ak je ale celý váš šatník posiaty oblečením, ktoré bude budúcu sezónu beznádejne zastarané, alebo si takéto veci jednoducho nemáte s čím obliecť, musíte zmeniť prístup. Do šatníka by ste mali pridať minimálne základné veci, ktoré sa dajú kombinovať s trendovými. Nie ste superstar, aby ste nosili len to, čo predvádzajú modelky na móle. V bežnom živote takéto oblečenie vyzerá trochu smiešne.

Kupujete veci neuvážene

Ak vás ľahko zlákajú sezónne zľavy alebo prítomnosť vašej obľúbenej farby v rade oblečenia, je desivé si predstaviť, ako by mohol vyzerať váš šatník. Po prvé, pri výbere oblečenia by ste mali venovať pozornosť jeho relevantnosti, štýlu, tomu, ako vám sedí. Ak ignorujete aspoň jedno kritérium, riskujete, že získate vec, ktorá sa k vám vôbec nehodí.

Vždy, keď sa ocitnete v obchode s oblečením, spomaľte. Nemali by ste kupovať vo výpredajoch to, čo pravdepodobne nezapadne do vášho štýlu alebo stratí svoj atraktívny vzhľad po prvom umytí. Odložte emócie a pristupujte k nákupu vecí vážne a uvážlivo.

Hanbíš sa nosiť to, čo sa ti páči?

Možno máte zmysel pre vkus a dokonca viete, ako veci navzájom kombinovať. Ale to všetko je zbytočné, ak sa hanbíte obliecť sa tak, ako sa vám páči. Vyskytli sa vo vašom živote situácie, keď ste videli nejakú vec v obchode a už ste si predstavovali, aký skvelý obraz by ste s ňou mohli vytvoriť, ale prešli ste okolo, pretože ste na seba nechceli priťahovať príliš veľa pozornosti alebo ste sa v nej cítili nepríjemne? Alebo ste si kúpili oblečenie, ktoré sa vám páčilo, no z rovnakého dôvodu ste ho nevytiahli zo skrine.

Ak je vaša odpoveď áno, potom sa sami vháňate do rámca, bojíte sa názoru niekoho iného. Zbavte sa túžby byť ako všetci ostatní a v ničom nevyčnievať. Ak takto žijete, nikdy sa nebudete cítiť skutočne šťastní. Noste, čo sa vám páči, a aby ste si boli pri výbere istejší, stačí sa poradiť s odborníkmi alebo si prezrieť články o výbere správneho oblečenia.

Nepočúvaš názory iných

Občas je lepšie venovať pozornosť radám a pripomienkam iných ľudí. Ak sa váš spôsob obliekania nepáči väčšine alebo úplne všetkým, s ktorými sa stretávate, je asi dobrý dôvod počúvať ich slová. Možno si jednoducho nevšimnete žiadne chyby pri výbere oblečenia alebo nedokážete objektívne posúdiť, ako na vás čo sedí.

 

Čítané: 284 x