Dnes oslavuje meniny Anastázia, aký je význam tohto mena? Zaujímavosti, ktoré treba vedieť

30.04.2024 15:45 Dnes oslavuje meniny Anastázia, aký je význam tohto mena? Zaujímavosti, ktoré treba vedieť. Čo by ste o tomto mene mali vedieť, ak sa vám páči, a premýšľate nad takým menom pre svoje dieťatko, alebo sa tak voláte?

Prvý úsmev bábätka: Kedy je to už naozaj ten pravý?

30.04.2024 15:45 Prvý úsmev bábätka: Kedy je to už naozaj ten pravý?. Pamätáte sa ešte, kedy sa na vás po prvýkrát usmialo vaše voňavé bábätko? Sú chvíle, ktoré si my mamy chceme pamätať celý život, a práve toto sú tie okamihy, na ktoré chceme spomínať. Kedy sa už dieťatko začína usmievať tak naozaj a kedy ide iba o reflex?

Bolesti okolo pupku v tehotenstve: Kedy je to vážne? Príznaky a príčiny

30.04.2024 15:45 Bolesti okolo pupku v tehotenstve: Kedy je to vážne? Príznaky a príčiny. V tehotenstve nás môže prekvapiť viacero vecí. Jednou z nich je bolesť pupka. Prečo v tehotenstve bolí pupok a čo robiť?

Chrípkové obdobie ešte neskončilo, najviac choré sú deti do 5 rokov: Zatvorené sú aj niektoré školy a škôlky

30.04.2024 15:45 Chrípkové obdobie ešte neskončilo, najviac choré sú deti do 5 rokov: Zatvorené sú aj niektoré školy a škôlky. Chorobnosť v 17. kalendárnom týždni stúpla zatiaľ mierne, no už sa ozvali rodičia, ktorých deti majú miesto plného obsadenia v triede o polovicu menej spolužiakov a spolužiačok. Podľa ÚVZ SR stúpla chorobnosť zatiaľ o 5,4 % na ARO, v prípade chrípky je to zvýšenie o 16 %.

Dieťa s mentalitou obete: Zneisťuje sa, predvída katastrofy a svet vidí čierne. Komu hrozí a prečo je takéto vnímanie veľmi škodlivé?

30.04.2024 15:45 Dieťa s mentalitou obete: Zneisťuje sa, predvída katastrofy a svet vidí čierne. Komu hrozí a prečo je takéto vnímanie veľmi škodlivé?. Možno to veľmi dobre poznáte. Hoci sa snažíte a svoje dieťa vychovávate najlepšie ako len viete, všímate si na ňom niečo zvláštne. U niektorých detí sa totiž rozvíja tzv. mentalita obete.

Malý Janko už chodí do škôlky - materskú som si užila, no teraz sa už s manželom snažíme skĺbiť rodinu s prácou, prezradila Barbora Ďurovčíková. Ako to zvládajú?

30.04.2024 15:45 Malý Janko už chodí do škôlky - materskú som si užila, no teraz sa už s manželom snažíme skĺbiť rodinu s prácou, prezradila Barbora Ďurovčíková. Ako to zvládajú?. Aký je náš najobávanejší porotca ako otec? Jano chce byť prísny aj vo výchove, ale často povolíme, prezradila úprimne jeho manželka. Prehovorila niečo viac aj o výchove a i o tom, aké obdobie aktuálne prežívajú. Malý Janko je rozkošný chlapček, ktorý rastie ako z vody, pozrite sa...

Aký je život v slávnej rodine? Po prvý raz odhalil viac o traumách zo svojho hollywoodskeho detstva

30.04.2024 05:45 Aký je život v slávnej rodine? Po prvý raz odhalil viac o traumách zo svojho hollywoodskeho detstva. Aké je to vyrastať v rodine, kde mama je slávnou herečkou a neskôr aj sestra? Za každým slávnym príbehom sa skrývajú aj čiastočky života, ktoré nie vždy vyjdú na povrch...

Silný príbeh: Mojim priateľom zomrelo len týždňové bábätko, zmenilo to môj názor na potraty

30.04.2024 05:45 Silný príbeh: Mojim priateľom zomrelo len týždňové bábätko, zmenilo to môj názor na potraty. „Nezažila som bremeno výchovy chorého dieťaťa. Počas tehotenstva som si nevypočula diagnózu, ktorá zničila všetky moje plány a sny o materstve. Nezažila som, aké to je... vyberať rakvu pre svoje dieťatko. Nemám právo súdiť.“ Hovorí otvorene žena, kedysi zarytá odporkyňa interrupcií. Dnes sa jej pohľad zmenil...

Dnes oslavuje meniny Lea, aký je význam tohto mena? Zaujímavosti, ktoré treba vedieť

29.04.2024 19:02 Dnes oslavuje meniny Lea, aký je význam tohto mena? Zaujímavosti, ktoré treba vedieť. Čo by ste o tomto mene mali vedieť, ak sa vám páči, a premýšľate nad takým menom pre svoje dieťatko, alebo sa tak voláte?

Majstrovské lekcie sarkazmu od mega-lenivca v zábavnej akčnej kinojazde už o pár dní

29.04.2024 19:02 Majstrovské lekcie sarkazmu od mega-lenivca v zábavnej akčnej kinojazde už o pár dní. Sarkazmus má oranžovú farbu a huňatý kožúšok, aspoň odkedy existuje najufrfľanejší a najlenivejší kocúr na svete. Sebastredný milovník lazaní, šlofíka a kávy vylezie z obľúbených trojobrázkových kresleniek a už o pár dní ide do kín v netrpezlivo očakávanej animovanej komédii Garfield vo filme, so slovenským dabingom.

Akné u bábätka vie potrápiť: Prečo vzniká a ako ho ošetrovať? Pozrite si cenné rady

29.04.2024 19:02 Akné u bábätka vie potrápiť: Prečo vzniká a ako ho ošetrovať? Pozrite si cenné rady. Akné je pojem, ktorý sa nám najčastejšie spája s dospievaním. Práve v období puberty vie tento kožný problém poriadne potrápiť. O to väčším prekvapením býva, keď sa pupáčiky vyhodia na tváričke malého bábätka. Prečo vzniká dojčenské akné a čo s tým?

V nadmernom množstve môže prispieť k rozvoju kardiovaskulárnych ochorení: Je to jeden z vitamínov

29.04.2024 19:02 V nadmernom množstve môže prispieť k rozvoju kardiovaskulárnych ochorení: Je to jeden z vitamínov. Niacín , ktorý sa používa ako potravinárska prísada, má aj svoju temnú stránku.

Brat obľúbenej herečky prehovoril o traumách z detstva: Aký bol život v slávnej rodine? Nie jednoduchý, priznáva dnes celkom otvorene

29.04.2024 19:02 Brat obľúbenej herečky prehovoril o traumách z detstva: Aký bol život v slávnej rodine? Nie jednoduchý, priznáva dnes celkom otvorene. Aké je to vyrastať v rodine, kde mama je slávnou herečkou a neskôr aj sestra? Za každým slávnym príbehom sa skrývajú aj čiastočky života, ktoré nie vždy vyjdú na povrch...

Prvé kolo prijímačiek na stredné školy sa začalo: Presné termíny skúšok + aké máte možnosti v prípade, že vaše dieťa neprijmú

29.04.2024 19:02 Prvé kolo prijímačiek na stredné školy sa začalo: Presné termíny skúšok + aké máte možnosti v prípade, že vaše dieťa neprijmú. Prihlášky máte už dávno podané, teraz vás čakajú prvé kolá prijímacích skúšok. Aké sú ďalšie dôležité termíny a potrebné informácie, ktoré by ste mali podľa ministerstva školstva vedieť?

Kristína Tormová: SOM tá, čo si spieva na verejných priestranstvách

28.04.2024 20:45 Kristína Tormová: SOM tá, čo si spieva na verejných priestranstvách. Prinášame vám tridsiatysiedmy diel pravidelného blogu Kristíny Tormovej, ktorý nájdete exkluzívne len ako užívateľ služby Aktuality Navyše.