3 dôvody, prečo sa oplatí kúpiť trojkolku

Datum: 10.08.2022

Počas teplejších mesiacov veľa motoristov uvažuje o tom, že by automobil vymenili za iné vozidlo. Nie každý holduje jazde na dvoch kolesách na motorke, ale aj takto naladení ľudia majú na výber.

3 dôvody, prečo sa oplatí kúpiť trojkolku

Skvelou voľbou je štvorkolka a ešte lepšou trojkolka. Trojkolka sa na ceste cíti ako doma, predstavuje spojenie pohodlnej jazdy ako v automobile a pocitu slobody ako na motorke. Prečo sa oplatí kúpiť trojkolku?

1. Maximálne pohodlie a jednoduché riadenie

Jazda na trojkolke je synonymom pohodlnej jazdy. Ergonomicky nastaviteľné sedadlá a predĺžené stúpačky sú zárukou, že ani po celodennej jazde sa nebudete cítiť rozlámaní ako po jazde na motorke. Pocity pri riadení trojkolky sa dajú prirovnať k pocitom, ktoré máte počas riadenia štvorkolky. Podobne ako pre športovú štvorkolku potrebujete na riadenie trojkolky vodičské oprávnenie skupiny B. Ešte jedno má športová štvorkolka spoločné s trojkolkou – ovládacie prvky sa nachádzajú na riadidlách. Riadenie je vďaka tomu intuitívne a osvojíte si ho za pár minút. Napriek tomu, že je trojkolka bezpečná, musíte počas jazdy nosiť ochrannú prilbu, odporúčame tiež adekvátne oblečenie v podobe textilnej kombinézy.

2. Vozidlo, ktoré vás nikdy nebude nudiť

Medzi najviac predávané trojkolky patria modely BRP Can-Am. Ide o stroje, ktoré vás nikdy nezačnú nudiť. Napríklad trojkolka Can-Am Ryker je vskutku určená pre tých motoristov, ktorí sa túžia každý deň preháňať na inom vozidle. Can-Am Ryker má jednu špeciálnu vlastnosť – dajú sa na ňom meniť panely, takže si každý deň môžete vybrať inú farbu. Trojkolky sú skonštruované na dlhé, pokojné jazdy i na poriadne bláznivú jazdu po diaľnici. Budete si užívať nielen rýchlosť, ale tiež pohľady ostatných ľudí. Vzhľadovo sa trojkolky nedajú porovnať so žiadnym iným vozidlom.

3. Špičkové technológie a šetrný motor

Nielen kvôli pohodliu a vzhľadu by ste mali investovať do trojkolky. Can-Am vo svojich strojoch ukrýva technologické skvosty. Všetky modely Can-Am štvorkoliek poháňajú motory Rotax, ktoré sú známe skvelým pomerom výkonu a nízkej spotreby. V priemere dokážete na jedno natankovanie prejsť až 400 km. Okrem toho sa nemusíte obávať o to, že by sa vám trojkolka vymkla z rúk a hrozilo by vám prevrátenie. Trojkolky Can-Am kontrolujú stabilitu i trakciu počas celej jazdy. Stabilizačné systémy od firmy Bosch spolu s ABS robia každú jazdu bezpečnou. 

Čítané: 275 x