Náznaky, že nie ste pripravení urobiť to, čo ste plánovali

Datum: 07.07.2022

Môžete si robiť plány do budúcnosti, no väčšina z nich sa nenaplní. Je to preto, že vaše nápady môžu byť nepremyslené a vy sami nemusíte byť pripravení ich realizovať.

Náznaky, že nie ste pripravení urobiť to, čo ste plánovali

Zhrnuli sme niekoľko signálov, ktoré napovedajú, že by ste sa nemali ponáhľať do akcie.

Pochybujete o svojom rozhodnutí?

Ak ste sa rozhodli a teraz pochybujete, že je to správne, alebo že sa to dá naozaj preniesť do reality, podvedome na to nie ste pripravení. Bez ohľadu na to, ako sa presviedčate, potreba aktívneho konania vás doslova spútava, desí vás natoľko, že začnete zvažovať iné možnosti vývoja udalostí. Nenadávajte si za otáľanie, dajte si čas na analýzu svojich myšlienok a pocitov a zistite, čo vám bráni začať. Keď spoznáte pravý dôvod, budete mať výhodu, ktorá vám umožní zbaviť sa pochybností a začať smerovať k svojmu cieľu.

Pokúšate sa oddialiť akciu?

Keď nie ste pripravení urobiť to, čo ste si naplánovali, začnete hľadať dôvody na odloženie akcie. Odkladáte veci na neskôr a vytvárate si smiešne výhovorky, ako je nedostatok času, nedostatok energie alebo činnosti, ktoré sú pre vás momentálne dôležitejšie. Ale v skutočnosti máte všetky potrebné zdroje na to, aby ste začali pracovať na svojom cieli, len nechcete alebo sa bojíte konať. Dobre sa zamyslite: naozaj nie ste pripravení urobiť to, čo máte na mysli, alebo je problémom len lenivosť, skryté obavy a pochybnosti o sebe?

Zameriavate sa na iných ľudí, nie na seba

Najhoršie, čo môžete pri akomkoľvek rozhodovaní urobiť, je nesústrediť sa na seba, ale na niekoho iného. Napríklad, robíte to, čo ostatní, robíte to, čo vám radili ostatní, konáte tak, aby ste sa páčili inej osobe atď. Ak niečo robíte nie preto, že to chcete, ale preto, že vám to bolo povedané, dajte si pauzu a popremýšľajte, či vôbec potrebujete míňať svoje sily.

Stanovili ste si príliš vágne termíny

Keď máte jasnú stratégiu, jasný akčný plán, nie je pre vás ťažké stanoviť si termíny. Ak vnútorne pochybujete, že zvládnete realizáciu toho, čo ste si naplánovali, snažíte sa maximalizovať obdobie, v ktorom to chcete splniť. Chcete si dopriať čas s rezervou na nepredvídané okolnosti, lenivosť, snahu napraviť svoje prípadné chyby, získať potrebné informácie atď. Vo všeobecnosti platí, že ak sa neviete rozhodnúť o načasovaní, mali by ste sa zamyslieť nad tým, či ste si vôbec istí, že by ste mali začať pracovať.

Potrebujete podporu

Všetci ľudia potrebujú byť na ceste k dosiahnutiu svojich cieľov podporovaní. Ale ak si myslíte, že bez účasti ostatných nebudete schopní vydržať všetky ťažkosti, ktorým budete čeliť pri realizácii svojich plánov, nie ste na to pripravení. Je lepšie dočasne opustiť realizáciu svojho nápadu, pretože v každom prípade musíte jasne pochopiť, že v prípade nepredvídaných okolností sa budete musieť spoliehať iba na seba. Príbuzní, priatelia, kolegovia a partneri, aj keď sú to skutočne spoľahliví ľudia, ktorí sú pripravení investovať do vás a vašich nápadov všetky dostupné zdroje, niekedy robia chyby, vzdávajú sa v predstihu, meškajú, ochorejú v tú najnevhodnejšiu chvíľu. Naučte sa spoliehať na svoju vlastnú silu a iba v tomto prípade môžete dúfať v úspech.

Neviete si predstaviť konečný výsledok vašej práce

Je veľmi ťažké napredovať, ak netušíte, aký výsledok chcete dosiahnuť. Pri výbere cesty musíte jasne vedieť, k čomu prídete. V opačnom prípade budú vaše činy nestále, budete si protirečiť, existuje veľké riziko, že zanecháte všetky svoje túžby. Je nepravdepodobné, že ste skutočne pripravení urobiť to, čo ste si naplánovali, ak neviete odpovedať na jednoduché otázky ako „Prečo ja?“, „Ako mi to zlepší život?“ alebo „Čo chcem získať ako výsledok svojich činov?“

Čítané: 226 x