Naj...hotely sveta

Datum: 07.07.2022

Hotel je miestom, ktoré má nahradiť náš domov mimo domova. Má poskytovať kvalitné, čisté a komfortné ubytovanie.

Naj...hotely sveta

Väčšina z nich nijako nevybáča zo štandardu. A potom sú tu hotely, ktoré sú výnimočné napríklad svojou veľkosťou, polohou, výškou, prípadne luxusným zariadením. Ktoré sú to?

Najmenší hotel

Titul najmenšieho hotela sveta jednoznačne získal dánsky hotel v centre Kodane. Domček kedysi patril obuvníkovi, ktorý býval nad svojou opravovňou. Pred nedávnom otvorili na prízemí domu miniatúrnu kaviareň, ktorá je tiež najmenšou kaviarňou sveta. Na poschodí sa nachádza útulná hotelová izba. Rozloha hotela spolu s jednou izbou, ktorá ho tvorí, je 12 metrov štvorcových. Každého hosťa vítajú čerstvými kvetmi, ovocím a fľašou kvalitného vína.

Najväčší hotel

Naopak, za najväčší hotel je považovaný hotel v Saudskej Arábii, v ktorom sa nachádza až 8 tisíc izieb. Okrem veľkosti samotného hotela sa môže pýšiť aj ďalším rekordom. Na veži hotela sú najväčšie hodiny na svete.

Najvyšší hotel

V roku 2018 otvorili v Dubaji najvyšší hotel sveta. Gevora Hotel so svojimi 75 poschodiami a výškou 356 metrov prekonal iba o jeden meter ďalšiu dubajskú hotelovú megastavbu, JW Marriott Marquis.

Najluxusnejší hotel

Kde inde by ste ho hľadali, ak nie opäť v Dubaji. Hotel Burj Al Arab je najluxusnejším hotelom sveta aj podľa zápisu v Guinessovej knihe rekordov. Unikátny vzhľad hotela v tvare plachetnice dopĺňa vyšperkovaný interiér. Hoci má oficiálne 5 hviezdičiek (maximálny možný počet), bol v tlačových správach označovaný ako prvý sedemhviezdičkový hotel na svete.

Najdrahší hotel

Lover’s Deep Luxury Submarine na ostrove Svätá Lucia. 150 tisíc dolárov za jednu jedinú noc robí z tohto hotela jednoznačne ten najdrahší na svete. Prečo je taký drahý? Nachádza sa totiž v ponorke pod hladinou oceánu a vy máte priamo zo svojej izby výhľad na okolitý podmorský svet. I keď je to skutočne horibilná suma, každá minúta strávená v tomto hoteli je vraj rozhodne zážitkom.

Najodľahlejší hotel

Chcete svätý pokoj? Dá sa naozaj zažiť, len si ho musíte kúpiť. A nebude to dvakrát lacné. Noc tam totiž stojí až 35 tisíc dolárov. Cena je za tri noci pre maximálne 10 osôb. Nedotknutú panenskú prírodu a divočinu nájdete na Aljaške, v chate Sheldon, kde sa inak ako po svojich, prípadne helikoptérou ani nedostanete. Majitelia ju projektovali a stavali v snehu a závejoch 10 rokov. O to, že o takýto „svätý pokoj“ majú ľudia naozaj záujem svedčí aj fakt, že chata je väčšinu roka obsadená.

Najstrašidelnejší hotel

Ešte nikto v ňom nevydržal celú noc. Je to ten najstrašidelnejší hotel na svete a pobyt v ňom je úplne zadarmo. Dospelí chlapi tam plačú ako malé deti a ženy utekajú už po pár minútach. Vitajte v hoteli McKamey Manor v San Diegu. Zakladateľ projektu Russ McKamey je obrovský nadšenec hororových filmov. Hotel začal stavať pred 22 rokmi a splnil si tak svoj detský sen.

 

 

 

 

Čítané: 269 x