Neuveriteľné zážitky vás čakajú jedine na jachte

Datum: 09.08.2022

Pre veľa ľudí je dovolenka na jachte synonymom nudnej plavby, leňošenia, opaľovania či plávania. Boja sa uzavretého priestoru a absencie zábavy či dobrodružstva.

Neuveriteľné zážitky vás čakajú jedine na jachte

My vám garantujeme, že počas plavby je možné robiť i iné činnosti ako opaľovanie. Čo všetko vás počas plavby na jachte čaká? Neuveriteľné zážitky a občas aj adrenalín.

Uvidíte to, čo ste ešte nikdy nevideli

Dovolenka na jachte je v prvom rade o možnosti vidieť to, čo by ste zo súše nikdy nevideli a kde by ste sa bez plavidla nikdy nedostali. Malebné zátoky, v ktorých sa budete kúpať len vy. Malé pláže, kde si užijete súkromie. Západy slnka, ktoré z morskej hladiny vyzerajú úplne inak ako z hotelovej terasy. Východy slnka, kedy je more okolo vás pokojné a prebúdza sa presne ako vy. Tieto neuveriteľné pocity by ste nikde inde ako na lodi nezažili. Po plavbe zatúžite loď vlastniť a budete dychtivo prezerať jachty na predaj.

Zažijete pocit slobody a voľnosti

Všetci ľudia po plavbe svorne tvrdia, že nikdy sa necítili slobodní tak ako na lodi. Vietor vo vlasoch a pred vami len šíre more vyvolávajú v duši pokoj. Voľnosť a žiadne obmedzenia, o tom sú plavby na mori. O niečo väčší pocit slobody budete cítiť, keď ste si spravili kapitánsky preukaz a loď odkormidlujete. Ovládanie lodi na mori však bez tohto preukazu neskúšajte, a to ani v prípade, že máte preukaz vodca malého plavidla. Ten totiž platí len na vnútrozemských vodách.

Užijete si vodné športy a potápanie

K väčšine jácht je možné pripojiť vodné skútre alebo motorové člnky, vďaka ktorým sa dostanete až k pláži schovanej medzi skalami. Na väčších lodiach je dostatok miesta pre športové príslušenstvo ako paddleboardy, kajaky a wakeboardy. Vodné športy si užijete naplno. Zabaviť sa môžete tiež potápaním a šnorchlovaním. Už teraz pozeráte inzeráty s ponukou lode na predaj?

Po zakotvení kulinárske zážitky

S loďou môžete kotviť, kde si len zmyslíte. Vyberte si prímorské mestečko s históriou alebo vyhlásenými reštauráciami. Po prehliadke pamiatok ochutnávajte domáce špeciality a miestne vína. Ak sa vám mestečko bude páčiť, môžete v ňom zostať hoci aj dva dni. Plavíte sa predsa na lodi a ste sami sebe pánmi.

 

 

 

Čítané: 264 x