Ako prilákať šťastie

Datum: 07.06.2022

So šťastím by sa nemalo počítať, pretože vždy funguje ako náhodná cena, ktorú si navyše treba dopredu zaslúžiť. Len tí, ktorí nerobia vôbec nič, nemajú vôbec šťastie.

Ako prilákať šťastie

Hoci je sotva možné nerobiť vôbec nič, čo znamená, že na každého príde nejaké šťastie, ktoré ho odmení podľa jeho skutkov. Dá sa povedať, že šťastie je na strane toho, kto je pre šťastie príťažlivý, no pre takú vysokú pozornosť je potrebný určitý súbor vlastností. Ak máte neustále smolu, trénujte v sebe vlastnosti, ktoré vám pomôžu prilákať šťastie a trochu zlepšiť váš život.

Musíte sa neustále zlepšovať v tom, čo robíte

Bez ohľadu na druh činnosti sa človek v konečnom dôsledku vždy môže stať lepším, profesionálnejším, výkonnejším, rýchlejším. Čím lepším sa stanete v tom, čo robíte, tým je pravdepodobnejšie, že stretnete šťastie, no má to háčik. Ak človek nemá rád svoju prácu alebo povolanie, existuje veľké riziko, že si nevšimne šťastie, aj keď sa s ním stretne. A šťastie, nezvyknuté dlho čakať, netoleruje žiadnu nerozhodnosť a čoskoro si nájde iného obľúbenca. V takých chvíľach, keď ľudia vidia, ako ostatní využívajú svoje šťastie, začnú sa sťažovať na nespravodlivosť a nedostatok šťastia.

Človek, ktorý svoje povolanie nemá rád alebo sa zaň úplne hanbí, nemá záujem o šťastie, pretože vyzerá nehodne. Svoju existenciu totiž doslova toleruje a najlepšou možnou cenou bude ignorovanie. Možno to svedčí o jeho potrebe zmeniť druh činnosti a nakoniec sa stane predmetom záujmu šťastia.

Treba využiť dar reči

Máme dar reči. Je to taká dôležitá vlastnosť človeka, že sa dokonca nazýva darom. Každý používa tento dar v miere svojho chápania a uvedomenia. Pre niektorých je to spôsob, ako sa nejakým spôsobom vyjadriť, rozprávať vtipy, používať slová, ktorých významu samotný rečník často nerozumie. Pre iných dar reči prináša kariéru, sebarealizáciu, kreativitu. Koľko veľkého a krásneho, nízkeho a hrozného bolo stvorené iba slovami. Dar reči dokáže zaujať mysle poslucháčov a čím častejšie ho človek používa, tým väčšia je šanca začarovať okolitý svet.

Šťastie vás niekedy sleduje so skutočným záujmom. Zázrak nie je nič výnimočné pre šťastie, je to ako lusknutie prstov a váš zázrak je pripravený. Šťastie preto nikdy nie je skúpe a môže dať šancu každému, kto o ňu má nejaký záujem. Aj keď je podľa „knihy osudu“ všetko určené človekom, šťastie môže kliknúť iba na jednu vašu myšlienku: no, čo ak to vyjde?

Potrebujete svoj vlastný štýl, nejaký rozlišovací znak

Spoločnosť nemá rada povýšencov a šťastie, akoby v reakcii, nemá rada spoločnosť. Šťastie obľubuje individualistov, snílkov, romantikov. Niektorí ľudia preto môžu mať šťastie, ale akákoľvek spoločnosť ako celok je nešťastná, závistlivá, apatická. Potrebujete svoj vlastný štýl, aj keď len pre seba. Dôležité je tu jednoducho uvedomiť si, že všetci ostatní to robia trochu alebo veľmi inak. Navyše, prirodzene, kvalita toho, čo vzniká, či už ide o produkt, službu alebo kreatívny proces, by sa nemala znižovať.    

Výrazná vlastnosť sa tak nazýva, pretože práve ona odlišuje jej autora, tvorcu. Keďže pre šťastie nezáleží na type aktivity, ale záleží len na konkrétnych ľuďoch, konkrétny štýl môže fungovať ako návnada. Opäť však upozornenie: špeciálny štýl môže vzniknúť len pri najhlbšom ponorení sa do samého seba, čo znamená, že je potrebný úprimný záujem. V opačnom prípade sa „vlastný štýl“ zmení na pokrivenú kópiu ďaleko od najlepšej možnosti.

 

Čítané: 256 x