5 dôvodov, prečo piť sódu namiesto minerálky

Datum: 07.06.2022

Sódovku z takzvaného sifónu si pamätajú najmä staršie ročníky. Neskôr ich nahradili balené minerálne vody s rôznym stupňom sýtenia a s rôznymi príchuťami.

prečo piť sódu

Bez bublinkovej vody si mnohí z nás najmä v letných mesiacoch už nevedia predstaviť ani deň. Klasické balenia minerálok aj napriek zálohovaniu predstavujú však zbytočný plast a záťaž pre našu planétu. Dnes je to už 13 rokov, odkedy na náš trh vstúpila ekologickejšia alternatíva balenej sýtenej vody – SodaStream.

Výrobník sódy SodaStream je zariadenie, ktoré pod tlakom sýti vodu oxidom uhličitým, ktorý sa nachádza v pretlakovej bombičke. Balenie pozostáva z prístroja, bombičky a jednej alebo viac recyklovateľných fliaš (plastových alebo sklenených).  

Prečo si na prípravu sódy vybrať SodaStream?

  1. Ekologické riešenie

Ekologické hľadisko je snáď najdôležitejšie. Domácou prípravou sódy limitujete spotrebu plastových fliaš a eliminujete dopad na životné prostredie. Modelov SodaStremu je veľa, no každý má k dispozícii znovupoužiteľné plastové alebo alebo sklenené fľaše. Navyše plasty, z ktorých sú vyrobené, sú z recyklovaných materiálov a sú použiteľné až na 3 roky.

  1. Zdravšia alternatíva

Sodastream nápoje sú omnoho zdravšie ako bežné malinovky. Ak do nich pridávate príchute, čistá voda bude vždy najzdravšia. Navyše bublinková voda má pozitívny vplyv na naše trávenie, pomáha pri problémoch so zápchou a uľaví pri bolestiach žalúdka. Okrem toho pomáha dodržiavať pitný režim.

  1. Šetrí finančné prostriedky

Skúste sledovať svoje nákupy a finančné prostriedky, ktoré ste zvykli investovať do kúpi balených sladených alebo nesladených vôd a zistíte, že za takéto nápoje míňate naozaj viac než dosť. Nákup SodaStremu je jednorazová záležitosť a výmena bombičky sa pohybuje v priemere od 5 do 7 €.

  1. Výborný pomocník pri návšteve

Prepadla vás návšteva a nemáte čo ponúknuť? Dospelí si často radi dávajú ku káve aj sýtenú minerálku. Deťom zase jednoducho pripravíte bublinkový nápoj s akoukoľvek príchuťou. Alebo máte chuť na šampanské, no máte doma iba biele víno? Žiaden problém. S prístrojom na prípravu sódy vyrobíte šampanské za pár sekúnd.

  1. Dizajnový doplnok

Sodastream skrášli akúkoľvek kuchynskú linku. Vyrába sa totiž v širokej škále farieb. Či už bývate vo veľkom dome, menšom byte, alebo máte chalupu, SodaStream sa zmestí všade. Ľahko sa stane každodennou súčasťou a povinnou výbavou vašej kuchyne a dokonale zapadne medzi ostatné spotrebiče.

Sodastream je zahrnutý do niekoľkých projektov na ochranu životného prostrediaa, vrátane znižovania odpadkov, čistenia pobreží a obnovy lesov.

 

Čítané: 242 x